Tofste sidekick toernooi

Na het succes van het populairste gamefiguur-toernooi 2 jaar geleden, en het populairste wapen-toernooi vorig jaar, is het dit jaar tijd voor een verkiezing voor de tofste sidekick uit een game.

De sidekick is het ondergewaardeerde personage uit een game, die meestal net een paar straaltjes op kan vangen van de ster van de game die naast hem in de spotlight staat. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Luigi, de besnorde loodgieter die het meestal moet doen met een kleine bijrol in de Mario-games, terwijl zijn grote broer met alle eer strijkt. Naast Luigi zijn er vele andere gamesfiguren ditzelfde lot beschoren, maar nu is het tijd om hen een keer in de spotlight te zetten en dat doen we met dit toernooi.

De komende paar dagen kun je in een topic op het forum [hier] aangeven welke sidekicks er volgens jou deel zouden moeten nemen aan dit toernooi. Dit kunnen hele oude sidekicks zijn van de allereerste computergames, of sidekicks van een spel dat nog maar net uit is. Zet er ook even bij van welke game het karakter het bekendst is.

Na enkele dagen zullen vervolgens de deelnemende personages geselecteerd worden uit alle genoemde personages en zal er een random schema opgesteld worden van welke sidekicks het tegen elkaar op moeten nemen.

Elke dag zul je dan op FOK!games een sitenieuws berichtje vinden waarin je kunt lezen welke twee sidekicks die dag tegen elkaar strijden. Via een poll kun je dan vervolgens stemmen op jouw favoriet. De sidekick met de meeste stemmen gaat door naar de volgende ronde, en de verliezer ligt helaas uit het toernooi.

Over enige tijd zal dan bekend worden welke sidekick zich aan kan sluiten bij het rijtje winnaars, dat nu bestaat uit Link en de Holy Hand Grenade.