FOK!games duikt in the game!

Games zijn heel leuk, maar ik heb me ook eens laten vertellen (door iemand die wel naar buiten durft) dat het ook heel amusant kan zijn om een sport in het echt te doen of zelfs te bekijken. Toen ik hoorde over de geweldige graphics was ik bijna overstag, maar ik moest ervoor de deur uit en dat weerhield mij er toch enorm van.

Een dergelijk spannend verhaal blijft dan toch in je hoofd spoken en dan komt er tot je grote schrik een mailtje binnen van Electronic Arts met de vraag of je mee wilt naar Keulen om daar twee basketbalwedstrijd te bekijken. CSKA Moskou en Maccabi Elite Tel Aviv zouden daar tegen elkaar spelen en ook de Philadelphia 76\'ers zouden een potje ballen tegen de Phoenix Suns. Er zouden die avond dus grote namen spelen als Iverson en Nash.

We gingen 10 oktober op weg naar Keulen met twee busjes van EA gevuld met prijswinnaars en nog wat gamespers. Onderweg rijst dan de grote vraag: hoeveel verschilt een echte basketbal-wedstrijd tussen twee NBA teams met die van een virtuele in de nieuwste telg van EA sports NBA Live 07? Door het verhaal van de een enorm fanatieke basketbalfan naast mij moest ik er toch aan gaan geloven dat dit toch wel heel bijzonder was en niet vergelijkbaar met iets anders. Gelukkig waren we al bijna bij de Köln Arena, want het is een flink stuk rijden.



Electronic Arts had (zoals altijd) alles weer tot in de puntjes geregeld. In de ring van de skyboxes zat een prima restaurant met een perfect uitzicht en daar gingen we eerst een hapje eten. Door het goede uitzicht dat we daar hadden zagen we CSKA Moskou en Maccabi Elite Tel Aviv zich alvast lekker warm lopen. Het spektakel kon weldra beginnen. Het restaurant had ook deuren de arena in, het gemak diende dus wederom de mens, want de serveersters kwamen je hier ook gewoon bedienen. Topplaatsen dus.

Let the games begin!

CSKA Moskou vs. Maccabi Elite Tel Aviv
In het voorjaar troffen deze twee teams elkaar ook al en toen boekte CSKA Moskou de overwinning. Het zou deze avond niet anders worden. CSKA was duidelijk te sterk voor het relatief nieuwe team van Tel Aviv. Ze verloren te vaak de bal en ook kostbare driepunters werden veel te vaak gemist door een speelstijl die je vooral kunt betitelen als slordig. CSKA wist hier goed gebruik van te maken en na de eerste helft stond het dan ook 49-33.

In de tweede helft leek Eliyahu van Tel Aviv de boel te willen redden en zorgde met vier snelle punten dat de achterstand terugliep naar twaalf punten. Moskou herstelde zich echter en de stand was al snel weer 64-49. Tel Aviv vocht moedig en met een drie-punter sloten zij het derde kwart, waardoor de stand op 67-58 kwam.




In het vierde en laatste kwart leek Tel Aviv het toch nog echt spannend te maken door de stand op 67-64 te brengen. CSKA vond het onder luid geschreeuw van zijn fanatieke fans wel genoeg. Ze gooiden de beuk erin en boekten toch nog een comfortabele negen punten aan voorsprong, waardoor de wedstrijd op 90-81 uitkwam. Het was dus een leuke wedstrijd die ook een aantal spannende momenten kende, maar door de flinke missers van Tel Aviv had je niet echt het idee dat je naar supersterren zat te kijken.