FOK! Jaaroverzicht: 2006 luchtig bekeken

KentuckyFriedCruelty.comEen Duitser met hoge nood zat begin dit jaar een tijd vast op een openbaar toilet bij een benzinestation, nadat het slot van het toilet was dichtgevroren in de tijd dat hij binnen was. Talloze volwassen Chinezen waren juist bang dat zij door de drukte in treinen het toilet niet op tijd zouden kunnen bereiken en besloten derhalve luiers te dragen.

Nu we toch in China zijn: daar hadden ze afgelopen jaar te maken met een man die niet kon worden gefotografeerd. De Indiër Raju Raghuvanshi kon dan misschien wel gefotografeerd worden, hij zat weer met het probleem dat zijn familie dacht dat hij een spook was. De Amerikaan Chris Garnett zal ook in een identiteitscrisis hebben gezeten toen hij zijn naam veranderde in KentuckyFriedCruelty.com.

Barbecue brandweerOngeluk
Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat bleek afgelopen jaar maar weer al te vaak. Een uit het huis gezette muis besloot wraak te nemen op de bewoner door het huis in brand te steken. De brandweer had zijn eigen beslommeringen. Tijdens een barbecue staken ze hun kazerne in de fik. Een onschuldig spelletje verstoppertje kan ook tot de nodige problemen leiden. Een Australiër verstopte zich in een wasmachine, maar kwam vast te zitten.

Dood
Ook een ongelukkig moment voor de Amerikaanse Hector Soto. Met zijn dronken kop klom hij door het raam het huis van zijn buurman binnen. Deze dacht met een inbreker te maken te hebben en schoot hem dood. Hij werd wel snel gevonden. Dat gold niet voor een Amerikaanse vrouw, die twee jaar dood voor de tv zat. Een beller naar een radioprogramma begon dan wel levend, maar stierf tijdens de uitzending. Een gratis tip van FOK!: vervloek God nooit, want voor je het weet straft God ook jou direct.

Levend begravenWil je al weleens ervaren hoe het is om begraven te worden? Voor 75 euro kun je je levend laten begraven. Sta overigens niet ineens op uit je kist. Drie Belgische schoonmakers zeggen getraumatiseerd te zijn door een verborgen camera-grap in een mortuarium waarbij ze 'verrast' werden door een man die uit de dood leek op te staan. Je overleden ouders in een vriezer bewaren is ook weer niet de bedoeling, zo besliste een Franse rechter afgelopen jaar.

Nog een opmerkelijke dood: een 106-jarige vrouw pleegde samen met haar 30-jarige verzorger zelfmoord. Een veelgehoorde kreet in de reacties op FOK! is 'Darwin Award'. Ook dit jaar werd deze prijs weer uitgereikt. Dat een hartaanval niet altijd slecht hoeft te zijn, toonde een 74-jarige Britse vrouw aan. Na 25 jaar lang blind geweest te zijn, kon ze ineens weer zien.

Kunstenares Di PeelKunst
Tijd voor een blokje kunst. Wat te denken van de schilderijen van de Australische Di Peel, die haar borsten als kwast gebruikt? En een Amerikaanse kunstenaar dacht een mooie tekening te maken van zijn aan elkaar geketende benen, maar omdat hij de sleutel kwijt was, moest hij twaalf uur met aan elkaar geketende benen door de woestijn springen. Ook een hele kunst: de student die een miljoen verdiende door pixels op zijn website te verkopen.

Seks en liefde
Een grote penis mag dan goed zijn voor het ego van de man, een pretje is het niet altijd. Een 35-jarige Amerikaan, met 34,5 centimeter aan vlees achter de rits, was het helemaal zat: na tien jaar zonder vriendin wilde hij een duurzame relatie. Wellicht kan hij gekoppeld worden aan Kim Holland. De real-life soap van deze pornoactrice werd door Talpa vroegtijdig van de buis gehaald. Ander nieuws uit de sekshoek: seks met je ex is flex, zo bleek uit een onderzoek. Maar liefst zestig procent gaf aan weleens het bed gedeeld te hebben met een ex-partner.

Niet volledig naaktEen Canadees die graag zijn vakantieliefde weer wilde zien, stuurde daarvoor 3700 brieven. Hij wist alleen nog dat de vrouw op wie hij een oogje had Sabine heette en uit België kwam. En we waarschuwen je maar: volledig naakt zijn tijdens de seksuele daad maakt het huwelijk ongeldig; als het aan een voormalige rector van een Egyptische universiteit ligt dan. Een knipoog naar een dame terwijl je in een kappersstoel zit, kan overigens gevaarlijk zijn, zo ondervond een man uit Delft. De vrouw bleek de eega van de kapper te zijn, die hem vervolgens jaloers met een scheermes in zijn nek sneed.

Criminelen
Dat slachtoffers van berovingen niet altijd slachtoffers zijn, bleek in Leeuwarden. Een man die beweerde overvallen te zijn, had het hele verhaal uit zijn duim gezogen. Een Chinees nam geen halve maatregelen om zijn vrouw om te leggen. Hij gaf opdracht tot het opblazen van een hele bus. Elf mensen kwamen om het leven, maar of zijn vrouw daar ook bij was, is niet bekend. Als je als huurmoordenaar overigens eenmaal een contract hebt afgesloten, dan kun je niet meer terug. Een Engelse rechter veroordeelde een man tot een gevangenisstraf, omdat hij een moordafspraak niet was nagekomen.

Afgevallen gevangene ontsnaptCriminaliteit mag dan niet leuk zijn, gelukkig kan er ook vaak genoeg gelachen worden om domme criminelen. Wat te denken van de inbrekers die geen laptop maar een hond ontvreemden? En kun je je die inbrekers herinneren die de 1000e bezoeker van een slijterij bleken te zijn? Of de man die een marmeren grafsteen stal om hem als koffietafel te gebruiken? Ben je als crimineel dan eenmaal opgepakt, probeer dan eens intensief te diëten en vervolgens tussen de spijlen van je gevangenis door te ontsnappen. Of ga er gewoon keihard vandoor met een politieauto, dat kan natuurlijk ook.

ClockyUitvindingen en onderzoek
Waar zouden we zijn zonder al die geweldige uitvindingen die ook afgelopen jaar ons pad weer kruisten? Ben jij een slaapkop? Dan is de zichzelf verstoppende wekker vast iets voor jou. Een groep Belgen werd ingehuurd om het te gaan laten regenen in de Negevwoestijn. Uit de categorie zeer nuttige onderzoeken: gratis drank komt de gezondheid en het leven van dakloze alcoholisten ten goede en op vrijdag de dertiende heb je minder kans op pech.

Opschudding
CHJEAHoewel sommigen er totaal niet blij mee waren, bleek het Zweedse jeansmerk Cheap Monday erg populair te zijn. De spijkerbroeken zetten zich middels een logo af tegen georganiseerd geloof. Een Amerikaanse scholier die een korte broek aan wilde naar school, maar dat niet mocht, werd het uiteindelijk wel toegestaan om met rok aan op school te verschijnen. Er ontstond ook de nodige opschudding toen een 4-jarige Amerikaanse peuter op een lijst met terreurverdachten bleek te staan en Amerika dus niet in mocht.

Dieren
Kitten met één oogEen kat met één oog; het is geen grap. Begin januari werd er eentje geboren. Het beestje stierf overigens na één dag. Een dwerghamster in Japan mocht blijven leven, want de slang die hem had moeten opeten werd vriendjes met zijn voedsel.

Olifanten in de extreem koude Mongoolse hoofdstad Ulan Bator moesten afgelopen jaar worden warmgehouden met wodka. Een spin in Zweden besloot op een andere manier warm te blijven. Het een paar centimeter grote beest liep een maand rond in het oor van een vrouw.

De Noorse gemeente Löten vatte begin dit jaar het plan op kamelen in te zetten om de integratie te bevorderen. Het houden van kamelen voor melk, vlees en leder zou vluchtelingen de mogelijkheid geven om werk te verrichten waar ze in gespecialiseerd zijn. Napoleons aftocht in Rusland in 1812 werd veroorzaakt door luizen, zo bleek uit onderzoek.