FOK! Lijsttrekkersenquête 2006

NAAM
Sordam
VOORNAAM
Max
PARTIJ
Solide Multiculturele Partij (SMP)

1. Waarom bent u lijsttrekker geworden?
Door een aantal integere, deskundige en bereidwillige jonge mannen en vrouwen werd ik bij de oprichting van de Solide Multiculturele Partij, kortheidshalve de SMP tot voorzitter werd gekozen en tegelijkertijd de lijstrekkersfunctie voor de verkiezingen van 22 september werd toebedeeld. Gezien de doelstellingen gericht zijn op het maatschappelijk belang met als oogmerk het ontwik kelen, bevorderen en het in stand houden van solide multiculturele samenleving, ben ik onmiddellijk bereid geweest deze taak te aavaarden om in alle opzichten mee te werken aan de tot standkoming daarvan.. Wij zullen ervoor gaan zorgen dat recht en rechtvaardigheid voor alle burgers wordt gewaarborgd door gelijke behandeling op basis van gelijkwaardgheid.

2. Wat is uw grootste prioriteit voor de komende vier jaar?
Geplaatst In het kader van de voorgaande vraag, is de grootste prioriteit, het dichten van de steeds groter wordende kloof tussen de verschillende groepen /culturen Vervolgens zullen wij gaan zorgen dat er goede garanties ontstaan voor geregeld werk, voor een adequaat functionerend onderwijssysteem, voor het indammen van de criminaliteit en voor de seniorenzorg.
Bestuurlijk zal de SMP erop gericht zijn voor iedereen iedereen een solide Multiculturele maatschappij te ontwikkelen in de Nederlandse samenleving, zowel in politieke, economische en sociale/maatschappelijke opzicht, (zonder af- of inbreuk te doen aan de eigen- of persoonlijke waardigheid), alswel het initiëren van ontwikkeling- en integratieprocessen voor de verschillende deelnemende culturen/groepen, waardoor een duurzame en solide Multiculturele maatschappij zal worden gewaarborgd. SMP zal, ter verwezenlijking van haar doelen, zich vervolgens richten op: het zoveel mogelijk wegnemen van vooroordelen ten opzichte van elkaar, waardoor daadwerkelijke onderlinge eensgezind-heid c.q. solidariteit ontstaat, een band die dus alle maatschappelijke groeperingen, organisaties en personen bij elkaar moet brengen om werkelijke resultaten te implementeren.
Één van de voornaamste oorzaken van de werkloonloosheid en de jeugdcriminaliteit. Hieraan ligt ten grondslag, onvoldoende doorstroming vanuit het onderwijs of niet-markt gerichte opleidingen naar de arbeidsmarkt. De jeugd raakt op straat en glijdt af naar het drugscircuit of criminele gedrag om tenslotte in privéloze gevangenissen terecht te komen. Deze groep zal in aantal nog eens toenemen als de (gedwongen) uitvallers bij het VMBO onderwijs erbij komen. Een groot deel van deze jongelui zullen dan gedoemd zijn af te glijden, komen in de WW terecht en worden tenslotte opgeslokt of opgezogen door het criminele circuit.

Extra aandacht voor intercommunicatieve processen zoals b.v. het inbouwen van extra voorlichting gericht op achtergorndencultuurgedrag (maatschappijleer), behalve op scholen, her organiseren van workshops, radio-en tv-programma's gericht op het inzichtelijk maken de probleemvelden.
Informatiebijeenkomsten voor Nederlanders "ouderen" (vrijwillig) opdoen van kennis andere culturen.
Informatiebijeenkomsten voor nieuwkomers "ouderen" (vrijwillig) opdoen van kennis Nederlandse cultuur.

3. Wat denkt u dat jongeren in Nederland belangrijk vinden en welke actiepunten van uw partij zijn daar specifiek op gericht?
Voor jongeren in Nederland is het onderwijs heel belangrijk, omdat het betekenisvol is te kunnen participeren op de arbeidsmarkt, Er moeten gegarandeerde stageplekken komen zonder aanzien des persoons, desnoods onder dwang.
Extra aandacht te besteden voor jongeren bij het onderwijs, vooral t.a.v. de driehoeks verhouding onderwijs/ouder/leerling.

De verhoogde moeilijkheidsgraad voor kinderen bij het lagere onderwijs heroverwegen om de kans op aansluiting naar het voortgezet onderwijs niet missen en de weg naar het hoger- en wetenschappelijke onderwijs vrij te houden.
SMP is van oordeel dat we kunnen voorkomen om de doorstroom naar hoger- en wetenschappelijk onderwijs wordt afgesneden. Er ontstaat dan een situatie waarbij de stroom naar het VMBO goed en vrij verloopt. Dus minder afvallers en de werkloosheid zal afnemen. De jeugd raakt niet meer op straat en het pad naar het drugscircuit of criminele gedrag wordt tenslotte afgesneden.

4. Welke plannen heeft uw partij met betrekking tot het onderwijs in Nederland (maximaal 300 woorden)?
Het probleem bij het onderwijs zoals de situatie bij het (V)MBO, onderkennen we maar al te goed en daar moet iets aan gedaan worden. De overheid heeft in de afgelopen jaren onvoldoende ingespeeld op de problemen. Ook de bedrijven hebben in de afgelopen tijd het laten afweten om mee te werken aan het oplossen van het stageverlenend probleem. Hierdoor glijdt een groot deel van deze jongelui, in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar, af naar de WW of worden ze opgezogen door de criminaliteit. Het is daarom ontzettend belangrijk om deze jongelui goed te scholen, te trainen of te informeren op het gebied van interculturele participatie aspect en de communicatie.

Dit biedt goede garanties zijn voor eregeld werk, voor een adequaat functionerend onderwijssys-teem, voor het indammen van de criminaliteit. Één van de voornaamste oorzaken van de werkloonloosheid en de jeugdcriminaliteit ligt ten grondslag aan onvoldoende doorstroming vanuit het onderwijs of niet-markt gerichte opleidingen naar de arbeidsmarkt. De jeugd raakt op straat en glijdt af naar het drugscircuit of criminele gedrag om tenslotte in privéloze gevangenissen terecht te komen. Deze groep zal in aantal nog eens toenemen als de (gedwongen) uitvallers bij het VMBO onderwijs erbij komen. Een groot deel van deze jongelui zullen dan gedoemd zijn af te glijden, komen in de WW terecht en worden tenslotte opgeslokt of opgezogen in het criminele circuit.

5. Vindt u dat er strengere straffen moeten kunnen worden opgelegd in Nederland of staat u een ander beleid inzake strafvervolging voor?
Een ander beleid voor strafvervolgen gericht op resocialisatie.

6. Hoe dient de Europese Unie zich volgens u verder te ontwikkelen; als een samenwerkingsverband van soevereine landen, of als een federale 'Verenigde Staten van Europa'?
Het eerste.

7. Als Nederland opnieuw moet instemmen met een Europese Grondwet, bent u dan voor of tegen een referendum?
Voor een referendum.

8. Wat gaat uw partij doen om er voor te zorgen dat de samenleving, autochtoon én allochtoon, weer op een normale manier met elkaar gaan samenleven?
Afschaffen van de sollicitatie plicht voor 57,5 jarigen en ouder.
Concurentie tussen zorgverzekeraars verhogen om zodoende de positie van patienten te versterken
De meest voor de hand liggende methode om dit doel te bereiken is om de oorzaken op te sporen, af te remmen en uit te schakelen c.q. elimineren. De SMP heeft zich uitputtend in deze materie verdiept. Bestuurders horen er voor iedereen te zijn en daarbij denken wij aan gelijke(waardige) behandeling op basis van gelijke participatie in arbeidsprocessen met andere woorden; "het naast elkaar bestaan met behoud van de eigenheid"
Voor de samenleving moet het mogelijk worden, zo niet moeten wij de mogelijkheid scheppen, om normen, waarden en gewoonten, van anderen culturen te kunnen beoordelen naar die van de eigen groep of soort (etnocentrisme);
Doordat de Nederlandse samenleving zich door de jaren heen in een snel tempo heeft ontwikkeld tot een pluriforme samenleving en door langdurig en veelvuldig contact met andere culturen heeft dit, in belangrijke mate, voortdurend invloed gehad op de ontwikkeling van de culturele integratie. Dit proces heeft zowel positieve als negatieve gevolgen gehad. De positieve gevolgen moeten we koesteren en verder uitbouwen, terwijl het noodzakelijk is geworden om de negatieve elementen/gevolgen zo goed mogelijk in kaart te brengen, in te dammen en bestrijden met toegesneden middelen.
De negatieve gevolgen uiten zich onder meer in polarisatie, segregatie en onbegrip met als gevolg vooroordelen die makkelijk leiden tot discriminerend gedrag.

Het feit dat mensen het niet altijd met elkaar eens zijn, hoeft geen obstakel te zijn om elkaar de ruimte van respect te geven om zichzelf te vrij te kunnen beleven.
Voorwaarde is echter, dat we open moeten staan voor elkanders opvatting, zonder daaraan consequenties te verbinden. Tevens moet men belangstelling tonen voor hetgeen in de andere leeft en tenslotte zullen de verschillen in (achter)gronden, die mensen bij elkaar hebben gebracht, kunnen leiden tot verbondenheid in een bloeiende verscheidenheid, waardoor iedereen in staat wordt gesteld om zich binnen één en dezelfde samenleving te ontplooien. Precies wat nodig is om een multiculturele samenleving te doen slagen.
In die zin is een geslaagde samenleving, een gemeenschap dat zich realiseert dat welzijn voor ieder individu, binnen de gepaste maatstaven moet worden gerespecteerd.
Met dit geslaagde streven als uitgaanspunt kunnen vraagstukken en weerstanden waarmee wij te kampen hebben flink worden aangepakt. SMP zal (blijven) zoeken naar raakvlakken in die zaken die mensen bij elkaar brengt, waardoor eensluidende standpunten kunnen worden geformuleerd in de aanpak van de vraagstukken die wij willen gaan bestrijden.
Aan dit traject zal er nog heel wat aandacht besteedt moeten worden. SMP vindt het daarom wenselijk en belangrijk om ten eerste veel meer aandacht te besteden op het gebied van onderwijs, de basis van alle andere en verdere ontwikkelingen, zowel in positieve als in negatieve zin, dus ook de basis waar problemen kunnen ontstaan.

9. Hoe vindt u de houding van Nederland ten opzichte van de Verenigde Staten de afgelopen vier jaar geweest en vindt u dat deze moet veranderen?
Nederland dient zich als zelfstandige staat binnen de EU op te stellen. Het Euopees belang is daarbij gebaat en niet het belang van de Verenigde Staten.

10. Hoe wilt u de problemen op de woningmarkt oplossen (maximaal 300 woorden)?
Wat de OZB en het eigen woningforfait voor huiseigenaren zonder hypotheekaftrek betreft, deze moeten komen te vervallen.

11. Kunt u aangeven waarom de wachtgeldregeling voor politici er is en wat vindt u van deze regeling?
Naar evenredigheid zoals die van toepassing is voor elke ambtenaar.

12. Op welke punten zou u het politieke stelsel in Nederland willen veranderen (maximaal 300 woorden)?
Afschaffen van de borgsom of de borgsom voor alle partijen Kiezen van een burgemeester door de gemeenschap

13. Stel dat u morgen plots de president van de Verenigde Staten zou zijn. Wat zou de eerste beslissing zijn die u neemt?
Ophouden het alleenrecht van de wereld op te eisen

14. Wat is de grootste blunder of fout in uw politieke carrière tot nu toe geweest?
NVT

15. Wat is uw ergste wetsovertreding ooit geweest?
Verkeersovertredingen

16. Heeft u wel eens (soft)drugs gebruikt en welk standpunt heeft uw partij met betrekking tot drugs?
Nooit !

17. Downloadt u weleens muziek via zogenaamde peer-to-peer-netwerken en hoe staat uw partij hier tegenover?
Neen

18. Met welke politicus, die niet afkomstig is uit uw eigen partij, kunt u het beste opschieten en waarom?
Allemaal omdat wik uit ga van het mens zijn van de andere met zijn/haar deugden en ondeugden.

19. Kunt u in maximaal drie zinnen vertellen waarom we juist op uw partij moeten stemmen?
Gelijke kansen voor iedereen op basis van rechtvaardigheid.

20. Tot slot: kende u de website FOK! (www.fok.nl) al?
Neen