FOK! zoekt drie columnisten!

Join the crew

Groots en meeslepende zullen zij schrijven...



FOK! Zoekt drie nieuwe columnisten!

Voor de dagelijkse columnsrubriek op de FOK!Frontpage zijn we op zoek naar drie nieuwe enthousiaste columnisten die hun meningen, inzichten en verhalen met anderen willen delen.
De onderwerpskeuze is geheel naar keus, maar enige actualiteit heeft wel de voorkeur.

Wat wordt er van je verwacht als columnist op de Frontpage?

Als columnist van FOK! Schrijf je elke twee weken een column. Daarnaast zul je achter de schermen mee denken met de algemene lijnen van de columns en zo nu en dan een column van iemand anders onder de loep nemen, omdat er gevraagd wordt naar je mening of om deze te controleren op taal- en spelfouten. Enige kunde van de Nederlandse taal is wel een pré.

Voordat je vast wordt aangenomen, heb je een proefperiode van vier columns (2 maanden). Daarna zal er gezamenlijk worden besproken of je columnist kan en wil blijven.

Wat hebben we jou te bieden?

In de eerste plaats een podium waar je iedere twee weken je columns kunt plaatsen. Dit betekent, dat je columns door enkele duizenden mensen gelezen zullen worden. Wanneer je de behoefte voelt om in te springen op de actualiteit of zin hebt om wat te schrijven, is daar vaak ook nog plaats voor naast je vaste dagen. Indien je de proefperiode tot een succesvol einde brengt en uiteindelijk aan wordt genomen als vaste columnist, krijg je ook nog een Fok-emailadres. We kunnen je echter geen financiële middelen aanbieden.

Op welke wijze kun je solliciteren?

Solliciteren doe je naar een email te sturen naar Frontpage@fok.nl. In deze email zet je een korte omschrijving van jezelf (met name username), een korte motivatie waarom je columnist wil worden en het allerbelangrijkste: twee proefcolumns. Deze twee proefcolumns dienen minimaal 500 woorden lang te zijn en mogen maximaal een lengte hebben van 1000 woorden. Je mag oudere columns insturen, maar zorg ook dat er een recente bij zit. Sollicitaties zonder columns of met minder dan twee columns worden niet in behandeling genomen. Zorg dat je columns in orde zijn wat betreft opmaak, taal en worden aangeleverd in een wordfile.

Je kunt je sollicitatie insturen tot zondag 16 april 23:59. Daarna zullen we de ingezonden stukken doornemen en hopelijk binnen één à twee weken de uitslag via email meedelen.