Oukitel K4000 Pro; Een kwart kilo telefoon
7. Batterij
Mocht je een toestel als de Oukitel K4000 pro kopen dan doe je dit waarschijnlijk omwille van de batterij. Met een 4600 mAh batterij zit de Oukitel dan ook ruim 1.5 keer boven de meeste andere toestellen die het vaak met een batterij van 3000 mAh of minder moeten doen.
Oukitel K4000 pro batterij achterkant (Foto: RobertNL)
Alleereerst hebben we vastgesteld of de batterij wel daadwerkelijk 4600mAh is, toen het toestel leeg was is deze aan de meegeleverde snellader gelegd met een KCX-017 tester er tussen. Het toestel stond hierbij uit om ‘’vervuiling’’ van de meetresultaten door verbruik van het toestel zelf te voorkomen.
Oukitel K4000 pro capaciteit & snelladen (Foto: RobertNL)
Na een aantal uren regelmatig checken van de meter was het toestel vol; de eindscore is dat het toestel 4564mAh heeft opgenomen. Er vanuitgaande dat de batterij nog een minimale lading had is de 4600mAh dus prima aan te nemen. De batterij is natuurlijk flink met zijn 4600mAh, daarom kan het laden ook lang duren, om deze tijd enigsinds te beperken levert Oukitel een 1.5A snellader mee. Met deze lader is het toestel ongeveer in 3 uren vol geladen.
Alle dagen kwam ik met het toestel prima de dag door. De batterij ging daarbij in de ochtend van de lader, speelt gedurende de dag ongeveer 2 uur muziek (Spotify streaming op bluetooth oordopjes) en er wordt in het OV ruim een uur op gebrowsed (2x 40 min aaneengesloten) en is er een Android wear watch gekoppeld. Aan het einde van de dag had ik op deze dagen rond een uur of 9 in de avond nog ruim 50% batterij over, de schermtijd stond dan op een uur of 4. Twee dagen gebruik is bij redelijk gebruik dus prima te halen, voor lichte gebruikers zou 3-4 dagen geen enkel probleem moeten zijn zeker als je geen mobiele data hebt.
Ook de duurtest waarbij ik een halve dag op mijn telefoon heb zitten kijken, werken, appen en lezen doorstond het toestel prima. Na 36 uur met een schermtijd van bijna 11 uren was het toestel leeg.