Oukitel K4000 Pro; Een kwart kilo telefoon

4. Scherm

Het scherm van de Oukitel K4000 Pro is een 5’’ 720P display, dit lijkt een OGS (one glass solution), dit houdt in dat er geen lucht tussen het LCD en glas zit wat betere kijkhoeken en spiegelingen tegen gaat. Nadeel van OGS is dat het LCD en het glas gelijktijdig vervangen moeten worden.

Het 1280x720pixels scherm heeft een PPI van ~294. Ondertussen hebben de meeste toestellen een resoulutie van 1080P en hebben dus een hogere PPI. Maar omwile van een langere batterijduur en prijs zal er zijn gekozen voor het 720P scherm. Het scherm lijkt iets warm afgesteld; daarnaast heeft het toestel vooral onderaan last van backlightbleeding. Het contrast van het scherm is zoals te verwachten van een LCD in een toestel van deze prijsklasse niet hoog, maar voor een toestel in dit budget lijkt het een redelijke LCD te zijn. Ook de kijkhoeken van de K4000 pro lijken in orde: de helderheid vermindert niet enorm onder een hoek zoals bij soms te zien is bij IPS schermpjes. 

Oukitel K4000 pro kijkhoeken (Foto: RobertNL)
 

De helderheid van het scherm scherm lijkt prima, het scherm is duidelijk afleesbaar buiten. De minimale helderheid kan wellicht wat aan de hoge kant zijn waardoor dit in een donkere ruimte wellicht wat te fel zou kunnen zijn.

Het glas van de Oukitel K4000 Pro is dikker dan normaal bij telefoons, ik vraag mij af wat de toegevoegde waarde hier van is, het zou sterker moeten zijn maar het toestel is al zwaar. Daarnaast vraag ik mij af of daadwerkelijk helpt voor de barstgevoeligheid. 

 

Oukitel K4000 pro bleeding (Foto: RobertNL)
Foto: Backlightbleeding