Tronsmart Orion R68 TV-box met Android 5.1

5. Software

 

In de laatste update zijn er wat verbeteringen doorgevoerd en heb je bijvoorbeeld ook de beschikking over een geroot apparaat. Netflix werkt nu ook standaard wat in eerste instantie niet het geval was. Tronsmart zegt dat ze deze update, die ik nu handmatig heb gedaan, ook OTA beschikbaar gaan maken binnen een paar weken. Extra voorgeïnstalleerde apps die je nog gaat vinden zijn dus Netflix, Skype, Youtube, Kodi en SuperSU.

tronsmart-root (Foto: rene90)

Netflix

Na de laatste update werkt Netflix, alleen hier heb je ook te maken met SD kwaliteit zoals je dat bij meerdere TV-boxen tegenkomt wat te maken heeft met bepaalde licenties die je bij Google moet aanvragen. Minpuntje dus, verder geen klachten over het geluid / ondertiteling die niet synchroon loopt.

Youtube

Youtube werkt maximaal op 720p. Omdat de huidige ROM wel is geroot heb ik geprobeerd de build.prop aan te passen zoals ik dat ook met andere modellen heb gedaan. Dit heeft helaas niet gewerkt dus je zal het voorlopig met 720p moeten doen.

KODI

Versie 14.2 is aanwezig van KODI en alles werkt soepel en snel. Het afspelen vanaf microSD-kaart werkt en ook het streamen van films en series is geen probleem voor het apparaat, wat je ook zou verwachten. Wel komen er in de Antutu video test wat zaken naar voren die niet helemaal werken, maar de meest gebruikte formaten geven geen problemen.              

Inmiddels is Kodi V15.2 beschikbaar in de Google Playstore die simpel is te installeren door simpelweg de app ‘Kodi’ te updaten. Ook de bekende stream-apps werken zijn gewoon in te stellen en in de algehele ervaring draait KODI erg soepel en snel. Je komt geen haperingen tegen.

tronsmart-video1 (Foto: rene90)

tronsmart-video2 (Foto: rene90)

tronsmart-video3 (Foto: rene90)

tronsmart-video4 (Foto: rene90)