JJRC H8C, quadcopter met 2MP camera voor 46 dollar

4. Vergelijking

 

De JJRC H8C is goed te vergelijken met de Syma X5C quadcopter, zowel in prijs als specificaties. Zo zijn de twee quads ongeveer even groot. Van boven gezien zijn ze zelfs bijna identiek, ze gebruiken ongeveer dezelfde propellers maar ook de propguards lijken identiek.

Als je van de zijkant kijkt zie je wel wat verschillen, de H8C is echt wel een stuk groter en als je de twee quads voelt dan is de H8C ook een stukje zwaarder. Dit merk je onder andere goed in het vlieggedrag als er wat wind staat. De H8C is dan echt een stuk beter te vliegen; waar de X5C heen en weer zwiept, blijft de H8C redelijk stabiel. Ook beschikken beide quads niet over een headless-modus (hun opvolgers wel).

Om het grotere gewicht wel in de lucht te houden zit er bij de H8C ook wel een dubbel zo grote accu in, alleen leidt dit door het gewicht jammer genoeg niet tot dubbele vluchttijd. Maar ach, het heeft ook wel weer z’n voordelen, dat grotere en dus stabielere gewicht.

De afstandbediening van de Syma X5C ziet er een stuk professioneler uit dan die van de H8C, welke toch meer op een soort van gameboy controller lijkt. Maar het vliegen lijkt echt veel op elkaar. Ook de camerabeelden van de twee camera’s lijken op elkaar, ik denk dat het zelfde identieke camera’s kunnen zijn.

Als ik zou moeten kiezen tussen deze twee zou ik voor de wat grotere H8C gaan, misschien gaat de X5C wat langer mee en vliegt hij net wat meer wendbaar. De JJRC vliegt wendbaar genoeg maar heeft toch de grotere stabiliteit door zijn grotere gewicht.

h8c-vergelijking (Foto: tokko1)