Oukitel U8, compleet plaatje

5. Prestaties

 

Oukitel heeft de U8 een MT6735P SoC meegegeven. Dit is een lager geklokte versie van de MT6735, een 64-bits quad-core SoC van Mediatek die 4G LTE ondersteunt. De processor in de U8 is geklokt op 1,0Ghz en komt met een Mali-T720-gpu. Deze SoC is vooral gericht op het lagere segment. Het is dus geen krachtpatser wat ook wel blijkt uit de benchmarks. Vooral de 'Ice Storm Extreme'-benchmark ging niet erg vloeiend. Overigens komt dit de ervaring in het overige gebruik van de telefoon niet ten nadele, meer hierover in het volgende hoofdstuk.

Benchmarks

  • Antutu: 20027
  • Geekbench: 1362 multi-core, 486 single-core
  • Vellamo: browser 2694, multi-core 1869, metal 1328
  • Quadrant: 9539
  • Ice Storm Extreme: 1989

GPS

Vorige generaties van Mediatek SoC's hadden een niet al te beste reputatie op het gebied van GPS maar deze generatie heeft daar totaal geen last van. Een fix krijgen is een kwestie van seconden. Ook is de U8 prima te gebruiken voor navigatie, het GPS signaal is redelijk stabiel, met en zonder 3G/4G. Wel ziet de U8 iets minder satellieten dan bijvoorbeeld de Honor 6+ op dezelfde locatie. 

oukitelu8-gps (Foto: Kenzi)

Wifi

Het wifisignaal is wat minder sterk dan dat van sommige andere telefoons, dit zou kunnen komen door de metalen rand rondom het toestel maar de verbinding is wel stabiel. In de tijd dat ik de U8 gebruikt heb, is geen enkele keer de verbinding zomaar weggevallen. Ook de snelheid was voldoende.

Vingerafdruksensor

De vingerafdruksensor zit op een handige plek en werkt ook (na een ietwat lastige setup) perfect. Ook heeft Oukitel een paar extra functies toegevoegd aan de standaardmogelijkheden van het alleen ontgrendelen van je scherm. Meer hierover in het volgende hoofdstuk.

ouki-vingerafdruk (Foto: Kenzi)

Bellen / bereik

Het bereik van de Oukitel is redelijk, hier in China willen nog wel eens plekken zijn waar het signaal minder is, en ook per provider verschillend is. Maar over het algemeen vangt de Oukitel het signaal goed op, ondanks de metalen rand rondom het toestel. De speaker is duidelijk genoeg voor bellen en volgens de personen aan de andere kant van de lijn ben ik ook goed te verstaan.

Zowel 3G als 4G werkten perfect, en de U8 schakelt vrij snel van 4G naar 3G als het signaal niet voldoende is.

Speaker

De U8 heeft een enkele speaker, geplaatst aan de achterzijde. Hierdoor is de speaker bijna geheel afgedekt als de U8 op zijn rug ligt. Dit zorgt ervoor dat het geluid enigszins gedempt wordt. Verder klinkt de speaker redelijk en kan het aardig wat geluid produceren maar verwacht geen hifikwaliteit.

ouki-speaker (Foto: Kenzi)