Singularity

De Seekeя
De TMD op je arm voelt vertrouwd, maar daar alleen red je het niet mee. Gelukkig leer je vanaf het begin om met de verschillende wapens om te gaan. Het aanbod aan wapens op dit eiland is gevarieerd. Naast de TMD kun je twee andere wapens dragen. Je kunt kiezen uit een handpistool, een shotgun, een automatisch geweer, een granaatwerper en nog drie andere originele wapens. Naast deze wapens krijg je soms tijdelijke wapens die, omdat ze zo sterk zijn, niet vast in je inventory zitten. Voor deze tijdelijke wapens hoef je geen van je twee wapens in te ruilen. Zodra het wapens leeg is of je van wapens wisselt, ben je hem kwijt. Een voorbeeld van zo'n tijdelijk wapen is de Seeker. Dit is een hemels wapen voor snipers, die goed van pas komt op het eiland.

Zodra je een kogel uit de Seeker vuurt volg je de kogel in slow motion. Deze kogel bestuur je om zo te bepalen wie je een headshot geeft. De kogel ontploft nog eens licht als hij inslaat, dus als er vijanden naast je slachtoffer staan dan moeten deze het ook ongelden. De kogel is lekker wendbaar en maakt geen overdreven bochten. In grote hallen en laboratoriums met grote ramen is dit wapen tevens erg nuttig
 

Singularity Screenshot

 


De wapens zijn stuk voor stuk te upgraden met zohete weapon tech koffers die je vindt, verder ben je zelf ook te upgraden met containers E-99. Hiermee vergoot je onder andere je health of speel je perks vrij. Met de perks kun je bijvoorbeeld de tijd van de deadlocks verlengen of zorgen dat je langer kunt sprinten. Zo vordert het spel en been je je een weg door de bunkers en riolen van het eiland. Aan het einde bepaal je hoe het verhaal afloopt, het verhaal kent namelijk drie verschillende eindes. Trillend sta je tegenover de beslissing die je moet nemen: hoe het eindigt bepaal je zelf.

Multiplayeя
In de multiplayer kies je of je speelt als mens of mutant. Ieder volk heeft zo zijn eigen klassen en de daarbij behorende skills. Zo kunnen sommige mutanten mensen overnemen om zo hun eigen team te beschieten. Onder de mensen heb je de bekende klassen als de snipers en assaulters. De TMD komt in deze modus helaas niet tot zijn recht. De multiplayer voelt anders aan als de campaign, maar is op zijn eigen manier verfrissend. Er zit echter niet veel kans in dat de MP-modus van Singularity hetzelfde succes behaalt als de MP-modus van games zoals Bad Company 2.

De multiplayer kent twee verschillende modi: Team Deathmatch en Extermination. Team Deathmatch spreekt voor zich, bij Extermination is het de bedoelding dat je verschillende objectives behaald. Dit zijn king-of-the-hill en capture-the-flag varianten en/of onderdelen die je kapot moet maken. Het meest vernieuwende blijven toch de verschillende klassen aan de beide kanten. Het schaarse aanbod van maar drie kaarten is echter een domper. De multiplayer is leuk voor hoe lang het duurt, maar daarna heb je het wel gezien. Toch is het een moedige poging van de makers en speelt het lekker weg.

Singularity Screenshot

 


Eindoo
яdeel
Singularity is verre van origineel. Ondanks het eigenaardige verhaal doet het toch denken aan recente games als Fallout en Bioshock. Dit spel koop je dan ook niet voor een volledig nieuwe ervaring. Wat de game doet, doet het echter goed. Het tempo is lekker, de actie is goed en voelt nergens overbodig en de puzzels zorgen voor de perfecte afwisseling van de vele paniekmomenten. Het spel weet op sommige punten te verrassen en blijft je vasthouden tot het einde. Het einde is wel snel in zicht en het is jammer dat je niet meer tijd krijgt om jezelf te upgraden en hiervan te genieten. Het feit dat de wereld vrij statisch is en op veel plekken onzichtbare muren bevat is een tegenvallertje. Deze tegenvallers kunnen me er echter niet van weerhouden te zeggen dat dit een interessante game is die zeker de moeite waard is om eens te checken.

 

Pluspunten

Minpunten Cijfer  
+ Speelt fris en voelt nergens overbodig. - Singleplayer is erg snel voorbij.
8,5
+ Het verhaal pakt je meteen en houd de juiste tempo.
 - Te veel onzichtbare muren en statische voorwerpen.
+ Wat Singularity doet, doet het goed.