DVD: American Pie presents The Book Of Love

Na het succes van American Pie in de bioscopen kwamen er in no-time nog twee edities van deze film uit. Namelijk American Pie 2en American Wedding. Het succes nam allemaal wat af en edities vier tot en met zes kwamen enkel uit op DVD. Alsof zes keer dezelfde formule uitgemolken te hebben niet genoeg was, kwamen de makers nu met American Pie presents The Book Of Love. Daar gaan we weer, ruim 90 minuten naakt en oversekste pubers kijken.

Na American Wedding kregen de films ook een soort van “thema”. Zo kwam namelijk uit: American Pie Presents: ‘'Band Camp', 'The Naked Mile'en 'Bèta House'. Vooral de laatste twee films gingen meer over het echte studentenleven. Met deze zevende toevoeging willen de makers toch weer terug naar het begin. In American Pie presents The Book Of Love gaat het over Rob, Nathan en Lube. Dit zijn drie vrienden die bij elkaar op de middelbare school zitten. Het doel dat ze voor ogen hebben? Scoren bij de meiden van hun dromen. Per toeval ontdekken ze, weggemoffeld in de schoolbibliotheek, een legendarische gids voor seksueel succes. Deze is samengesteld door allemaal oude studenten die ook helemaal los zijn gegaan in hun tijd op school. Er ontbreken alleen een aantal bladzijden van dit boek. Als ze daar achter proberen te komen, komen de heren weer in aparte situaties terecht.

Klinkt allemaal wel bekend in de oren toch? Zoveel nieuws zit er eigenlijk niet in de verhaallijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat de film erg voorspelbaar is en vol zit met slecht uitgevoerde grappen. Het acteerwerk van de karakters is ook nog eens tenenkrommend te noemen. Niet echt heel goede basis voor een komische film als je het ons vraagt. De kijkwijzer voor deze film is voor de leeftijd van 16 jaar en hoger. Volgens ons is dat de maximale leeftijd voor deze film. Zelfs voor de 17-jarige onder ons zal deze film niet eens grappig zijn. Het is allemaal niet zo schokkend dit te ondervinden want wat verwacht je dan ook van American Pie. De humor is nooit geweldig geweest in deze reeks. Maar kom op mensen! Een jongen laten verkrachten door een slecht in elkaar gezette eland is wel heel laag vind je ook niet.

Er is zeker geen gebrek aan het rondvliegen van borsten en mooie vrouwen. Naast Melanie Papalia, Beth Behrs, Jennifer Holland en nog veel meer blonde aantrekkelijke vrouwen is er zelf een kleine rol voor de ex van Britney Spears, Kevin Federline. Dit moet volgens mij ook genoeg zeggen over het niveau van deze film. Naast allemaal nieuwe karakters in deze editie komt Mr. Levenstein toch nog even na een uur in beeld. Eugene Levy, die de vader van Jim in de eerste drie edities speelde, komt gelukkig als bekend gezicht nog even terug. Wat absoluut wel wat meerwaarde aan de film geeft. Naast de film staan er geen extra’s op de dvd. Misschien is dat maar goed ook, want we zitten volgens mij niet te wachten op bloopers van toch al niet leuke grappen.

Mocht je nou echt alle edities van deze film hebben gezien, en heb je het nog wel vermakelijk gevonden? Dan is misschien deel zeven ook nog wel wat voor jou. Al moet je hem alleen maar zien uit principekwestie, dan kan je namelijk zeggen dat je ze allemaal zien hebt. Maar wil je gewoon lekker op de bank zitten en genieten van een leuke komedie op dvd? Laat deze dan alsjeblieft links liggen. Hij is het zelfs niet waard om uit de 5 euro bak te vissen in de winkel. Mocht je je toch wagen aan deze film dan kunnen we maar een ding zeggen: SUCCES!