Grand Theft Auto: Chinatown Wars

Nu eerst iets meer informatie over de controls. De touchscreen van de Nintendo DS wordt niet alleen gebruikt om te navigeren. Je kunt e-mails lezen en direct van daaruit je GPS instellen, je kunt wapens kopen bij Amunation die na de bestelling direct bij één van je savehouses geleverd worden, je kunt razendsnel van wapen wisselen en nog veel meer. Het gooien van granaten, molotov cocktails en andere wapens om te gooien gaat ook via de touchscreen. Druk met je duim op het betreffende wapen en duw deze in een bepaalde richting, en in het bovenste scherm wordt het wapen precies in de richting gegooid die jij aangaf.

De touchscreen wordt ook gebruikt bij het stelen van auto\\\'s. Zo moet je panelen openschroeven, een viercijferige code invoeren en draadjes aan elkaar knopen voordat het alarm van de auto afgaat. Een sniper in elkaar zetten? Vijf dollar betalen om de brug over te mogen? Een bom ontmantelen? Het kan allemaal en het werkt perfect. Omdat je sommige subtiele dingen niet kan doen met je duimen zul je zo nu en dan wel de stylus moeten pakken, dus zelf hield ik deze altijd paraat achter mijn oor. Ik ben er zelfs een keer mee naar mijn werk gegaan omdat ik vergeten was dat de stylus nog achter mijn oor zat. Zo erg word ik in GTA gezogen.

Naast de missies binnen de verhaallijn is drugsdealer spelen één van de grootste zaken in Grand Theft Auto: Chinatown Wars. Jij draagt een koffer bij je waar je exact 50 zakken of spuiten met in totaal zes verschillende drugssoorten in kunt dragen. Verspreid over Liberty City staan verschillende drugsdealers die jij kunt toevoegen aan je GPS zodra je er een keer langs bent geweest. Drugsdealers die je goedkoop iets kunnen aanbieden sturen een e-mail, maar ook drugsdealers die voor veel geld iets van je willen hebben sturen een e-mail. Het overkwam mij vaak dat ik onderweg was naar een missie maar halverwege het stuur omgooide omdat een drugsdealer mij liet weten dat hij bakken met geld over had voor een beetje heroïne. Het grote geld zit dan ook in de drugs. Het drugsdealen is erg leuk om te doen en het hield mij in ieder geval lang bezig. Ik kreeg constant tips die ik maar al te graag aannam voor het grote geld.

Naast missies en drugsdealen is er nog veel meer te doen. Verspreid over Liberty City zijn honderd camera\\\'s verspreid die jij met een granaat of molotov cocktail naar de filistijnen moet helpen. In tegenstelling tot de duiven in Grand Theft Auto IV kan ik me in Chinatown Wars prima vermaken met het opsporen van deze camera\\\'s. Verder zijn er verscheidene iconen van schedels in Liberty City. Loop hier overheen en je activeert een missie die heel erg lijkt op Kill Frenzy; namelijk het doden van zoveel mogelijk mensen met een specifiek wapen. Ook dit is erg leuk om te doen. Het is mogelijk om combo\\\'s op te bouwen om zo puntverdubbelaars te verdienen. Erg leuk om competitief bezig te zijn met het halen van de highscore. Tot slot zijn er race-auto\\\'s te vinden in Liberty City. Stap in zo\\\'n auto en er wordt een race geactiveerd. Jij moet dan binnen de tijd een aantal checkpoints hebben aangedaan. Er is dus meer dan genoeg te doen in Liberty City waar je zeker voor terug kunt komen.



<\/center>