Tiger Woods PGA Tour 07

Dat publiek had er wel iets beter uit mogen zien. In tegenstelling tot de golfers die er stuk voor stuk enorm goed uitzien, lijkt het publiek weggelopen uit de PS2-versie van dit spel. Erg lage resolutie, en vooral toen ik nog voornamelijk afzwaaiers sloeg die in het publiek terecht kwamen viel dit erg op en stoorde het zelfs. Ook de omgeving en de begroeiing vallen in negatieve zin op.

De golfers zelf zien er vreselijk goed uit. Diverse gezichtsanimaties zorgen ervoor dat je de emotie van de golfer kan lezen van de arrogantie van Danny Wheeler tot de teleurstelling als Mike Weir een cruciale put mist. Ook de animaties van het lichaam dragen ertoe bij dat de golfer overtuigend op het scherm staat. Na een slag verschijnt er soms een picture-in-picture waarbij de bal gevolgd wordt terwijl je naar de reactie van de golfer kan kijken en luisteren.

<\/center>

Tiger Woods PGA Tour 07 is een erg realistische golfgame geworden. Je dient rekening te houden met factoren als de wind en hoogteverschillen in het terrein. Hiertoe heb je voor zover ik kan nagaan elke mogelijke soort golfslag tot je beschikking, van full swing tot flopshot en van push tot pitch.
Met het rechterpookje bepaal je onder welke hoek je de bal zal raken, met linkerpookje sla je. Door het linkerpookje naar achteren te bewegen activeer je de backswing. Tijdens deze backswing kun je extra kracht in je slag stoppen door snel op X te drukken.
Door het pookje naar voren te duwen sla je de bal. De richting en snelheid waarmee je het pookje duwt bepalen hoe je de bal raakt en welke snelheid de bal krijgt. Eenmaal geraakt kun je indien gewenst met de spincontrol de bal nog eens extra effect meegeven. Op de PS3 is deze spincontrol op twee manieren te bedienen. De eerste, traditionele manier is door heel snel op X te drukken en met het linkerpookje de draairichting aan te geven. De nieuwe manier is door X in te drukken en de controller zelf in de gewenste draairichting te draaien. Dit is in eerste instantie even wennen, maar voelt al snel natuurlijk aan.

<\/center>

De verschillen in terrein zijn goed merkbaar in de afstand die een bepaalde swing oplevert, en je zal continu in moeten schatten hoe hard of zacht je moet slaan om je doel te bereiken. De fairway slaat uiteraard het gemakkelijkst, maar zodra je in een bunker of hoog gras terecht komt er echte vaardigheden bij kijken, zeker als je dicht bij de green staat, waardoor een te harde slag even rampzalig is als een te zachte.