Joytech AV Control Center 245C

Switchboxen of verdeeldozen bestaan al langer. Een groot nadeel is echter altijd het kwaliteitsverschil dat optreedt wanneer je een signaal splitst of via andere apparaten routeert. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten als gamer. Fabrikant Joytech onderkende dit dilemma en kwam een aantal jaren geleden met de Joytech AV Center. Een soort luxe switchbox waarop je vier AV-apparaten via composiet- of RGB scartkabels kunt aansluiten. Een review van de Joytech AV Center kon je overigens eerder op FOK!games lezen.

Door de toenemende populariteit van HDTV’s en de behoefte van mensen om meerdere apparaten via componentkabels op hun TV aan te sluiten heeft Joytech een tijdje geleden een tweetal nieuwe apparaten op de markt gebracht: de Joytech AV Control Center 245C en de Joytech Control Center 540C.



<\/center>

Het verschil tussen de 245C en de 540 zit hem vooral in mogelijkheden, prijs en design:

Joytech AV Control Center 245C
* 6 AV-componentingangen en optische ingangen.
* Strak design, in zwart en zilver verkrijgbaar.
* Winkelprijs van 99 euro.

Joytech Control Center 540C
* 4 AV-componentingangen en optische ingangen.
* Design gelijk aan de Xbox 360.
* Winkelprijs van 119 euro.

Wij hebben de Joytech AV Control Center 245C getest. De keuze is hierop gevallen omdat deze gewoon meer waar voor je geld biedt en omdat niet iedereen even gecharmeerd is van het design van de Xbox 360.

Op de Joytech 245C kunnen maximaal zeven AV-apparaten worden aangesloten, zes via component en een via S-video. Daarnaast beschikt de Joytech 245C ook nog over zes optische ingangen en zes ethernet uitgangen waarmee dit apparaat ook als router kan fungeren. Op de voorkant van de Joytech 245C vindt je maar twee knoppen: een aan-knop en de knop waarmee je tussen de aangesloten apparaten kunt switchen. Op een display kun je zien welk apparaat gekozen is. De Joytech 245C is volledig te bedienen via de meegeleverde afstandbediening, maar in de praktijk zul je deze nauwelijks gebruiken. Weer een afstandbediening is gewoon te onhandig, daar komt nog bij dat deze ook nog bijzonder lelijk is en goedkoop aanvoelt. Maar de mogelijkheid om de Joytech 245C op afstand te bedienen is er, en dat is het belangrijkste.



<\/center>

Bijgeleverd met de Joytech 245C zijn verder een hele zooi kabels, onder andere een stroomkabel, componentkabel, netwerkkabel en vga-kabel. Kort door de bocht heb je hier, op de stroomkabel na, geen ruk aan. Optische kabels krijg je niet en de bijgeleverde componentkabel om de Joytech 245C op je TV aan te sluiten is van een middelmatige kwaliteit. Het als gevolg hiervan optredende kwaliteitsverlies in het beeldsignaal is niet noemenswaardig, maar het is er wel. Voor mensen die absoluut geen vermindering in de beeldkwaliteit dulden is het aanschaffen van een componentkabel van betere kwaliteit zeker aan te raden.



<\/center>

We hebben de Joytech 245C getest door een PlayStation 2 en een Xbox 360 aan te sluiten. Het beeldsignaal via componentkabels, en het geluid via optische kabels. De Joytech 245C is afwisselend met de meegeleverde en een andere componentkabel getest. Bij deze laatste was geen verschil te zien in kwaliteit tussen rechtstreeks op de TV aansluiten en via de switchbox van Joytech. Tenslotte is het opvallend hoe snel je went aan het feit dat je een switchbox gebruikt. Al snel valt Joytech 245C niet meer op tussen je andere apparatuur en is het vanzelfsprekend geworden dat je met een druk op de knop tussen je consoles kunt wisselen.



<\/center>