Uitslagen eredivisie zaterdag

Feyenoord heeft voor de vierde keer in zes wedstrijden punten verspeeld in de Eredivisie. In Nijmegen kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. PSV blijft echter foutloos in de competitie; ook hun zevende wedstrijd werd gewonnen, ditmaal tegen Willem II.

Willem II - PSV 0-2
PSV speelde in Tilburg niet op zijn best. In de eerste helft kreeg de ploeg nauwelijks kansen tegen Willem II. In de tweede helft kwam het team van Peter Bosz echter snel op voorsprong dankzij Ricardo Pepi. De Amerikaanse spits kopte raak uit een vrije trap van Joey Veerman. Pepi maakte ook de 0-2, dit keer op aangeven van Rick Karsdorp.

NEC - Feyenoord 1-1
Feyenoord domineerde de eerste helft tegen NEC. De Rotterdammers hadden de wedstrijd volledig onder controle, maar keken bij rust toch tegen een achterstand aan. Sontje Hansen veroverde de bal en zorgde zelf voor de openingstreffer. Na rust kreeg NEC meerdere kansen om de score te verdubbelen, maar die werden niet benut.

Vlak voor tijd zorgde Jordan Lotomba voor de gelijkmaker na een fout van de doelman van NEC. In blessuretijd had Koki Ogawa NEC alsnog de overwinning kunnen bezorgen, maar hij wist een open kopkans niet te verzilveren.

Sparta - Fortuna Sittard 1-1
Sparta Rotterdam heeft thuis opnieuw niet kunnen winnen. Ondanks een overwicht werd het 1-1 tegen Fortuna Sittard. Sparta kwam vroeg op voorsprong dankzij Teo Quintero, op aangeven van Pelle Clement. De thuisploeg kreeg vervolgens kansen om de score uit te breiden, maar die werden niet benut. Uiteindelijk viel de gelijkmaker aan de andere kant via Ezequiel Bullaude.

Ook in de tweede helft was Sparta de betere ploeg, maar er werd niet meer gescoord en de punten werden gedeeld in Rotterdam.