Football Manager 2007

Lief dagboek, we schrijven 01-08-2007. De blijdschap is behoorlijk bekoeld. Ik dacht een lekker tweede seizoen te beginnen en ineens beginnen allerlei grote clubs spelers bij me weg te lokken. Uiteraard heb ik absurd hoge bedragen gevraagd voor sommige spelers, maar Babel wil bijvoorbeeld zijn contract niet verlengen, hoe goed ik deze ook voor hem opmaak. Zodoende heb ik besloten hem te verkopen, anders gaat hij alleen maar zeiken en neemt andere spelers daarin mee. Tevens hem ik hem tot die tijd gedumpt bij de reserves, jammer voor hem, maar dan had hij maar moeten tekenen!

Ook Huntelaar heb ik verkocht. In de oefenpotjes die ik organiseerde om hem meer ritme op te laten doen bleef hij matig presteren. Ik heb een mooie 7 miljoen euro voor hem gekregen. Mitea heb ik ook moeten laten gaan, mijn hele voorhoede is dus zo goed als verdwenen.

<\/center>

Verder heb ik Ka van Roda JC gekocht voor een bedrag van 4.7 miljoen euro. Deze verdedigende middenvelder, daar zie ik wel wat in. Ik heb verder een andere defensieve middenvelder gekocht: Fernando Gago, een jonge Argentijn. Ik heb de spits van CSKA Moskou gekocht, een Braziliaan met de naam Jo. Verder heb ik Mokoena gekocht, een supertalent die speelde in de VS, hij kostte me maar 500.000 euro. En ik heb Freddy Adu gekocht, een Amerikaans wonderkind. Al met al is er dus meer geld uitgegaan dan binnengekomen nu, maar ik heb genoeg kansen om weer dik geld te gaan verdienen.

Lief dagboek, we schrijven 04-11-2007. In het begin van het seizoen heb ik lekker weer de JC Schaal gewonnen, van Utrecht. Wraak is zoet voor de verloren bekerfinale.

Alleen ik heb ernstige problemen. De meesterlijke tactiek uit het vorige seizoen lijkt niet meer te werken, eerder te haperen. Het lijkt wel of mijn tegenstanders precies weten hoe ik speel. Tegen sterkere tegenstanders kom ik ook aardig in de problemen, hoewel ik thuis weer met 2-1 van Chelsea won en uit met 2-1 verloor. Daarom heb ik besloten anders te gaan spelen. Ik ga achterin met drie verdedigers spelen, 1 op 1, een centraal middenveld met twee spelers met een verdedigende middenvelder daarachter. Verder twee opkomende aanvallende middenvelders op beide flanken met een spits om aan te voeren. Tenslotte hamer ik op pressie, ik wil dominant spelen en de tegenstander onder druk zetten.

<\/center>

Lief dagboek, we schrijven 21-02-2008. Een fax, van Real Sociedad. Of ik hen wil gaan coachen. Grapjassen daar in Spanje, ik ben nog lang niet klaar bij Ajax. Ik lig er weer uit in de Champions League, Barcelona was een maatje te groot. Mijn tactiek werkt in ieder geval wel goed, blijkbaar verras ik al mijn tegenstanders er mee.

Om mijn band met de spelers te versterken heb ik onder meer Sneijder gevraagd welke spelers hij kent die een aanvulling voor het elftal zouden zijn. Hij komt met Nando Rafael op de proppen, een oud-Ajacied. Ik heb een bod gedaan, maar hij wil niet komen helaas. Jammer Sneijder.

Oh ja, Ka bleek een flop, die heb ik verpatst voor 2 miljoen. Mijn reservekeeper Dennis Gentenaar zat te zeiken in de media dat hij nooit speelminuten kreeg. Ik heb hem meteen een boete gegeven, want zo gaan we niet met elkaar om. Ook is hij teruggezet naar de reserves en op de transferlijst gezet. Kom nou.

Lief dagboek, we schrijven 25-05-2008. AJAX JODUH AJAX. Ik ben wederom kampioen geworden en heb de beker nu wél gewonnen, van Helmond. Het was een moeizaam maar ook leerzaam en vruchtbaar seizoen. Ik ben bijvoorbeeld dertig wedstrijden op rij ongeslagen geweest, een record, maar heb ook moeten worstelen om nieuwe tactieken te bedenken en spelers individuele taken te geven op het veld. Misschien toch tijd voor een nieuwe uitdaging... Zal ik VVV uit degradatievoetbal proberen te halen, of kies ik voor het buitenland? Alles is mogelijk!