Catwoman

Saven
Het saven gebeurt automatisch, maar ik kan niet zeggen dat ze daar nu de meest logische momenten voor gekozen hebben. Soms wordt na iedere ruimte gesaved, soms moet je een half level door voordat je weer kunt saven. Nou zou dit nog te vergeven zijn als er niet van die irritante frustrerende stukjes inzaten. Toevallig bevinden die stukjes zich steeds in een gedeelte waarin geen enkel savepoint te bekennen is. Om het frustratielevel net nog een beetje op te schroeven, zijn de dialogen niet af te kappen. Bij iedere poging moet je dus weer hetzelfde aanhoren en geloof me, na een tijdje gaat dit mateloos irriteren.

De Teksten
Nu ik het toch over de teksten heb, die zijn ook niet van een bijzonder hoog niveau. Het grootste gedeelte bestaat uit zogenaamde \\\'kattige’ opmerkingen. Denk hierbij aan ijzersterke oneliners als: \\\"Daar ga ik mijn klauwen eens lekker inzetten\\\", \\\"Zijn jullie mijn nieuwe speeltjes?\\\", \\\"Ik ben geen katje om zonder handschoenen aan te pakken\\\" en \\\"Hey Freak, waar is de verkleedpartij?\\\" Door het hoge clichégehalte komen deze eerder lachwekkend dan gevat en humoristisch over.

Je zag het trouwens goed, het spel is ook in het Nederlands te spelen. Op zich een groot pluspunt voor iemand die een spel zoekt voor de kinderen, of iemand die niet zo goed thuis is in het Engels. Op mij komt het gebruik van Nederlands in een spel altijd een beetje lachwekkend over, maar dat is meer een kwestie van persoonlijke smaak. Ik weet niet wat het is, maar Nederlands komt gewoon niet zo ‘stoer’ over. Ik heb het spel in ieder geval zo snel mogelijk weer op Engels gezet, zodat de teksten nog enigszins te pruimen waren.

Muziek
De muziek past wel heel goed bij het spel, op een bepaalde manier. Het laat me namelijk sterk denken aan kattengejank. Er zitten een paar standaarddeuntjes in en een aanvalsmuziekje. Het vervelende is dat iedere keer dat je een tegenstander tegenkomt, het aanvalsmuziekje een paar secondes klinkt. Nog vervelender is dat na het gevecht het standaarddeuntje weer vooraan begint. Zo krijg je dus steeds weer hetzelfde stukje te horen, niet écht plezierig.

De Levensduur
Het spel is niet zo makkelijk dat je het in een keer uitspeelt zonder een enkele keer dood te gaan. Sommige stukjes zul je vaker moeten doen, maar uiteindelijk sla je je er wel doorheen. Na een uur of zes had ik het spel uitgespeeld en zat ik stiekem te hopen op iets extra’s. Niet dat ik het nog een keer ging doorspelen, maar ik vind het altijd een mooi gebaar naar de volhardende gamer toe als hij na noeste arbeid wordt beloond met extra karakters of een hogere moeilijkheidsgraad. Zo niet bij Catwoman. Uitgespeeld is uitgespeeld, en je wordt na de aftiteling teruggegooid naar het scherm met de savegames. Zouden de makers hebben gedacht dat niemand het vol houdt tot het einde, of dat het geld toch al binnen is op het moment dat men het spel heeft uitgespeeld? Er zal in ieder geval bijna niemand zijn die nog een keer precies hetzelfde spel gaat doorspelen, daar is het gewoon niet leuk genoeg voor.