CD: Sinatra at the Movies

Alhoewel Frank Sinatra al meer dan tien jaar geleden overleed, is zijn legende nog altijd springlevend. Ol' Blue Eyes wist maar liefst een leven lang een icoon te zijn in de muziekwereld en het is dan ook niet verwonderlijk dat vrijwel iedereen wel één of meerdere hits van deze Amerikaan van Italiaanse afkomst kan meezingen. Wat echter bij een stuk minder mensen bekend is, is de actieve filmcarriere die de zanger erop nahield. Niet alleen verzorgde hij talloze soundtracks voor allerlei films, hij speelde regelmatige grote rollen en won er zelfs diverse prijzen voor. Frank Sinatra had een rol in meer dan 58 films, won drie Academy Awards, ondermeer voor 'Best Supporting Actor' voor zijn rol in From Here to Eternity en ontving maar liefst vier Golden Globes, waaronder eentje voor beste acteur voor zijn rol in Pal Joey. Voor platenmaatschappij Capitol Records een goede reden om een overzicht te maken van de muziek die Sinatra maakte voor de films waar hij zelf een rol in speelde. De CD, toepasselijk Sinatra at the Movies geheten, is sinds kort op de markt verschenen en bevat 20 nummers.



Een aanzienlijk deel van het werk van Sinatra staat direct in verbinding met de filmwereld. Het is dan ook leuk dat er soort verzamelaar op de markt is gebracht waarmee je zijn invloed op de 'Motion Picture' kunt zien. Het album bevat een paar toppers als I Love Paris, The Lady is A Tramp en Chicago, maar ook een redelijk aantal relatief onbekende songs. Als luisteraar moet je dan ook net de film kennen of het nummer kunnen plaatsen om de link te kunnen leggen met de origine van het nummer. Het geheel straalt mede daardoor niet echt het Hollywoodgevoel uit dat je zou verwachten als je van de titel op de hoes afgaat.



Daarnaast kent de plaat nog een nadeel: de platenmaatschappij heeft niet alle originele nummers op de cd geplaatst, maar alleen de nummers zoals ze ooit zijn uitgebracht door Capitol Records. Zo krijg je wel een leuk overzicht van de filmnummers van Sinatra, maar zijn ze zeker niet allemaal zoals ze in de film terug te vinden zijn. Voor de echte liefhebber van Sinatra is deze verzamelaar misschien een aardige aanvulling, maar voor de 'instapper' biedt deze plaat te weinig; je kunt dan beter een 'best of' aanschaffen.


Label: Capitol Records Releasedatum:18 april 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in CD's.