DVD: Loving Annabelle

Het verhaal is niet nieuw; het is immers geïnspireerd op de reeds in 1931 uitgebrachte film Mädchen in Uniform, een Duitse klassieker. Hierin wordt een studente op een internaat verliefd op een populaire lerares en omgekeerd. Het is dan ook niet verrassend dat deze film in de jaren dertig voor veel ophef zorgde. De film Loving Annabelle is hierop een moderne variant. Het toont wel meteen aan dat de film en zeker ook het onderwerp van alle tijden is; in bepaalde tijden wat meer taboe dan in andere weliswaar.



Annabelle (Erin Kelly) is een zeventienjarige dochter van een senator die door haar moeder naar een strenge katholieke kostschool wordt gestuurd. Een soort laatste poging om haar in het gareel te krijgen. Ze is immers al op diverse scholen in de problemen gekomen en steeds werd ze daar weggestuurd. Op de nieuwe school wordt zij onder de hoede geplaatst van lerares Simone Bradley (Diane Gaidry), één van de populairste docenten aan de kostschool.
Al snel blijkt dat er een groeiende interesse is van Annabelle voor Simone. Ze weet langzaam gevoelens bij Simone los te weken. Annabelle heeft namelijk goed aangevoeld dat Simone, ondanks dat zij een relatie heeft met een man, diep van binnen een voorkeur heeft voor vrouwen, net als zijzelf. Echter, naast het feit dat lesbische relaties een taboe zijn in de katholieke wereld waarin de kostschool staat, is ook de verhouding lerares - minderjarige leerling er eentje die niet op deze manier vorm mag krijgen. Al met al voldoende reden voor Simone om afhoudend te reageren.

Dit kan zij echter niet lang volhouden en er bloeit een relatie tussen beiden op. Een relatie die uiteindelijk leidt tot het oppakken van Simone.

Filmintentie
In eerste instantie zou de film voor een lesbisch publiek neergezet kunnen zijn, maar hij is ook erg interessant voor liefhebbers van drama. De acteerprestaties van zowel Erin Kelly als haar tegenspeelster Diane Gaidry maken van deze film een zeer goed geacteerd geheel. Deze acteertalenten maken de matigheid van het verhaal goed. Erg veel diepgang zit er namelijk niet in het verhaal.
De manier waarop vooral aan het eind de seksscène in beeld wordt gebracht brengt de nodige spanning met zich mee; op een mooie manier, niets vulgairs. Wat betreft het einde van de film, dat ontbreekt. Het is een open einde en je kunt als kijker er van alles bij verzinnen... er staat op de dvd ook als extra nog een tweede einde, om je een ander idee te geven over 'what might have happened'.

Katherine Brooks, de regisseuse, heeft met deze film weer een nieuwe naam toegevoegd aan haar samenhangende collectie. Nagenoeg elke film bevat namelijk een meisjesnaam in de titel. Het lijkt hiermee op een reeks, ondanks dat de films allemaal los staan van elkaar. Commercieel gezien is het heel goed gedaan; de ene film verkoopt zo ook de andere.

Wat betreft de extra's zijn er o.a. een 'making of', 'alternative ending' en enkele weggelaten scènes te bekijken. Ook staan er wat andere filmbeschrijvingen op om de kijker te interesseren voor wat anders. Al met al redelijk wat extra's maar niet van een heel boeiend niveau; het biedt geen overtreffende bijdrage.



Label: Homescreen Releasedatum: 19 juni 2006 Kijkwijzer: Waardering film: Waardering extra's: