Evenement: Dutch DJ Awards 2004

Na een kleine zoektocht naar het laatste parkeerplekje in de parkeergarage liepen we richting het CINEAC. We kwamen echter pas rond half 10 aan en het was binnen dus al heel erg druk. Als pers moesten we achterom en werden we eerst naar de persruimte gebracht waar Tiësto al stond te wachten. Na snel onze jassen te hebben opgehangen en camera in gereedheid te hebben gebracht gaan we richting de zaal waar de prijsuitreiking ook plaatsvindt. Zelf was ik nog nooit in CINEAC geweest en ik keek mijn ogen dus uit. Wat een heerlijke sfeer hangt daar en de aankleding van deze discotheek is meesterlijk. Door de ronde vorm mag het dan misschien wel aan de kleine kant zijn, maar je kunt ook nog twee lagen omhoog om te zitten met uitzicht op de zaal onder je.
Om half 10 precies begon de prijsuitreiking. Alle fotografen en cameramannen hadden een plek vooraan gekregen om hun foto's en beeldmateriaal te kunnen maken. Zelf stond ik op de trap met nog een aantal journalisten die stonden te bellen en te sms-en voor de uitslag. Als eerst was de prijs van de Vakjury aan de beurt. De top10 werd voorgelezen en bij de top3 kregen we op schermen een klein filmpje van de DJ in kwestie te zien. De top10 van de Vakjury is:
1 - Ricardo Villalobos
2 - Sander Kleinenberg
3 - Dave Clarke
4 - Tiësto
5 - Laurent Garnier
6 - Richie Hawtin
7 - Jamie Anderson vs. Vince Watson
8 - Rogier Sanchez
9 - Erick Morillo
10- Bart Skils
Ricardo Villalobos kon er zelf helaas niet bij zijn, maar een goede vriend van hem kwam de prijs in ontvangst nemen. Voor we naar de publieksprijs konden gaan werd eerst nog de award uitgereikt voor Talent van het jaar. Deze werd net zoals vorig jaar gegeven aan Joris Voorn. Ook kon Joris er helaas niet zijn, maar een goede vriend uit Utrecht kwam voor hem zijn award ophalen.
Toen werd het tijd voor de derde en meteen ook laatste award voor die avond, de Publieksprijs. Er was massaal gestemd door de linkjes op alle grote dance-sites. In totaal waren er 11251 stemmen binnen gekomen die geteld moesten worden. Op de website van de Dutch DJ Awards stonden ruim 200 DJ's waaruit je kon kiezen, echter kwamen ze er bij het stemmen achter dat daar nog bijna 300 DJ's bijgekomen waren met opmerkingen zoals: "Waarom stond die er niet in de lijst bij! Hij is de DJ van het jaar!" en nog meer van die kreten. Het aftellen vanaf tien was weer begonnen en bij de top 3 kregen we weer kleine filmpjes te zien van de desbetreffende DJ. De gehele top drie van de publieksprijs van gisterenavond ook aanwezig in CINEAC. Armin van Buuren stond op zijn gemak te luisteren naar de uitslag, Luna stond volgens mij na te denken over zijn set van die avond en Tiësto stond achter de schermen al klaar. Met veel glitterwerk kwam Tiësto naar beneden naar het podium toe om zijn award in ontvangst te nemen. Was het echter niet dat Tiësto iets aan de lange kant is en het gedeelte waaronder hij door moest komen wat te laag voor hem was. Resultaat: je stoot je hoofd. Maar dat mag de pret niet drukken want hij bleef lachen.
Na de overhandiging van Boris van der Ham van D66 en een kleine toespraak van Tiësto was het officiële gedeelte voorbij. Maar dit betekende niet het einde van de avond in CINEAC, er stonden namelijk nog drie DJ's op het programma die de mensen aan het dansen moesten krijgen. Dat ging best lastig aangezien het nog steeds bomvol stond en er niet echt veel ruimte was om te dansen. Wel was het ideaal om eens lekker met een aantal mensen te gaan praten. DJ Marnix mocht van 22.00u tot 23.00u een uurtje zijn ding doen. Rond 23.00u werd het al wat rustiger in Cineac en was het de beurt aan Benjamin Bates. Benjamin Bates is zelf op 24 binnen gekomen in de publieks top100, terwijl hij er vorig jaar nog niet eens in te vinden was. De set van Benjamin Bates was heerlijk om naar te luisteren, maar ongetwijfeld voor Luna een ramp zijn geweest om daar zijn set op aan te passen. Van Club naar Hardstyle hoe gaan we dat doen? Tussenstapje naar de Techno dan maar.

Zelf vind ik CINEAC een heel elegante club en om daar de award uitreiking van dit jaar te doen was een perfect idee. Het sfeertje hangt namelijk al zelf in de club. De organisatie dit jaar vond ik tig keer beter dan die van vorig jaar, maar daar is het dan ook wel de tweede editie voor. Het zag er om eerlijk te zijn allemaal gelikt uit. Zelf vond ik het weer erg leuk om er weer bij te zijn geweest.