CD: The Thrills - Let's Bottle Bohemia

The ThrillsVoor een band die oorspronkelijk uit Ierland komt klonken The Thrills op 'So Much For The City' opvallend Amerikaans. Niet alleen door de vele odes aan steden, maar ook de algehele sound, die vooral naar invloeden van The Beach Boys rook, had de band totaal geen Ierse kenmerken. Dat is iets dat op 'Let's Bottle Bohemia' totaal niet veranderd is.

Het karakteristieke zomerse geluid van de band is gebleven, maar sommige elementen zijn wat minder aanwezig. Bijvoorbeeld in de eerste single 'Whatever Happened To Corey Haim?' kun je sporen van de sound van 'So Much For The City' terughoren, maar de gitaren zijn wat meer naar achteren geschoven. De piano is echter meer naar voren gekomen en is een stuk belangrijker geworden voor de algehele sound van de band.

Wat echter wel gebleven is zijn die heerlijke baspartijen. Door dit soort bands begin ik de basgitaar als zijnde een melodieus instrument steeds meer te waarderen. De songteksten van Conor Deasy zijn net als op 'So Much For The City' doorspekt met verwijzingen naar het leven in de stad, maar in tegenstelling tot 'So Much For The City' staat er op 'Let's Bottle Bohemia' maar één stad centraal, New York. Dat is op zich best apart, daar het debuut zich vooral op de westkust van de Verenigde Staten concentreerde.

Ik haalde eerder al aan dat de piano een stuk belangrijker is geworden voor de sound van The Thrills, maar ze maken het wel erg bont op 'Not For All The Love In World'. Door de pianomelodie en het opleukende riffje krijg je pas weer het idee dat je naar The Thrills, in plaats van naar Coldplay, aan het luisteren bent op het moment dat Conor zijn stem laat horen. Die laatste heeft de teksten op 'Let's Bottle Bohemia' overigens weer heerlijk opgefleurd met geweldige titels ('You Can't Fool Old Friends With Limousines'), prachtige metaforen ('Felt emptier than a suburban swimming pool in the fall') en idiote songteksten ('Hookers have hearts of gold').

The Thrills

Die songteksten zijn ook gebruikt voor het prachtig vormgegeven doosje. Als je de deksel van de witte kartonnen verpakking afhaalt tref je daar een wit hoesje aan met de waarschuwing erop dat het een CD is met kopieerbeveiliging. Die kopieerbeveiliging is voor mij inmiddels een uitdaging geworden. Maar eigenlijk is er weinig uitdaging aan; op mijn Apple kan ik de CD gewoon in mijn iTunes laden, zoals het eigenlijk zou moeten kunnen. Maar goed, dat is een andere discussie, terug naar de beschrijving van de verpakking. Naast dat hoesje tref je enkele ansichtkaarten aan met daarop een foto van een bandlid van The Thrills en twee regels uit verscheidene nummers, waarvan 'Guardian angels should be ashamed of themselves' uit 'Our Wasted Lives' veruit mijn favoriet is.