Evenement: Dance Valley - A Decade of Dance

Woodstock or Disasterstock?
Het dagje Dance Valley was voor mij en Doris super verlopen. Het weer hielp daar een handje aan mee, maar vooral de sfeer, de DJ's en de inspanningen van UDC zorgden voor een bijna vlekkeloos feest. De grootste pluspunten ten opzichte van bijvoorbeeld Innercity vond ik de verzorging van drankjes: ik heb heel vaak drinken gehaald en werd bijna altijd binnen 1 minuut voorzien van de nodige flesjes water en Smirnoff. Ook het plassen was geen ramp, omdat door de vele Dixies en verplaatsbare WC's iedereen snel kon worden geholpen. Nog een groot voordeel was het feit dat het nergens echt beklemmend druk was, waardoor je lekker kon bewegen en dansen. Dit heb ik wel eens anders meegemaakt.
Behalve deze verzorgende dingetjes was de aankleding leuk. De helikopter met bloemen, de podia, het gebied zelf en de tenten waren hele goeie elementen voor een perfecte Dance Valley sfeer. Ook het vuurwerk achteraf scheen een daverend succes te zijn. Helaas dat ik daar niet bij kon zijn.

Main Stage

Enige nadelige puntjes waren bij onze ervaring het verkrijgen van eten (te weinig tenten voor te veel mensen), wat niet altijd vlekkeloos verliep. Ook kost zo'n festival redelijk veel geld, omdat je je meer dan twaalf uur op het terrein bevindt en dus alles moet kopen wat je nodig hebt. Ik was op deze dag zo’n 40 euro aan geld kwijt, wat vooral op ging aan drank en voedsel. Als je daarbij een entreekaartje optelt, krijg je een redelijk duur prijskaartje. Toch zorgt dit ervoor dat het grootste deel van het publiek ook echt voor dit feest komt en niet op de bonnefooi afreist. Dit kan bijdragen aan een goede sfeer.

Qua muziek waren voor mij Monica Kruze, Marco V en Sasha vs. Digweed de hoogtepunten van Dance Valley. Dit in combinatie met de geweldige sfeer, de aankleding en de faciliteiten, maakten Dance Valley 2004 tot een van de beste feesten die ik heb bezocht.

Omdat ik niet alle DJ's en evenementjes heb kunnen bezoeken, staan hier nog een aantal reacties van users uit het Dance Valley topic op het FOK! forum. Dance Valley - A Decade Of Dance - 07.08.2004 Part 6

Rebelbitch:
Wat een topfeest!!! Heb mega genoten, de hele dag was perfect.
Leuke mensen (heeeeeeeeeeeel veel bekenden). Het weer was helemaal goed, geen regen, zalige muziek overal, bloemetjes, vuurwerk, het was gewoon compleet.
Heb het echt helemaal naar m'n zin gehad!

NiGeLaToR:
Het was echt vet cool!

Ja het was duur, ja het was duur en ja het was duur, maar het was ook zooo vet!

Cam: Zonder problemen binnen gebruikt, foto-reportage komt nog wel een keer!
Water: Tot m'n grote verbazing barste het van de '3rd party' flessen, veel mensen met gewone spa-flessen gezien, was wel maf.
Weer: om 15:00, zoals voorspeld door vriend van me, fucking zonnieshine!! heerlijk verbrand (toch altijd weer lekker).

Tof feest, Tom Harding (aka Jamy Oliver?) en Biomehanika waren echt topper @ HQ

Brosco:
Ik vond het feest tegenvallen...

Ik had er echt meer van verwacht, 10 jaar Dance Valley... Ik dacht nou komt het! Het vuurwerk was eigenlijk het enige verschil met andere edities, terwijl Mystery Land vorig jaar ook al zulk mooi vuurwerk had en toen was er geen jubileum ofzo.

Het viel mij op dat de DJ's voor wie ik ging, zich lieten meevoeren met de mainstream wens: hard draaien. Als voorbeeld Paul Oakenfold... die na een prachtige opening toch meeging met de trend die Jean had ingezet, hardtrance...
Carl Cox vond ik eentonig en hard, als ik dat had willen horen had ik wel naar de HQ stage gegaan!

Carl Cox
Carl Cox

Kareltje_de_grote:
Leuke dag gehad op DV.
Die bewolking aan het begin was zo gek nog niet, ik denk dat het anders echt te warm was geworden. Maar na 3 uur was dat zonnetje echt heerlijk, heerlijk naast de Techhouse tent liggen luisteren naar Technasia. Beter kan het toch niet? Een heerlijk zonnetje en heerlijke muziek.
Ik vond het bijna jammer dat er bij de apenrots alleen meer muziek van de Main te horen was, ik had daar liever lekkere techno gehoord, maar das persoonlijk.

Sassa:
Ik heb echt een topdag gehad was echt heel leuk en gezellig, hing een lekker sfeertje, UVT'ers weer gezien, bijna de hele dag in de Electro tent gestaan. Beetje zitten relaxen bij the circle of 4 ofzo leuk mensen kijken. het enige jammere was dat de watermeloen op was ik had er zooooo'n zin in.
10 uur weggegaan ivm pleuriseind naar de bussen lopen en de laatste trein nog willen halen, bij de bussen aangekomen toch nog even naar het vuurwerk gekeken en rond 2 uur viel ik heel erg tevreden in slaap

was echt een leuke dag! vond het beter/leuker/gezelliger dan vorig jaar

leolinedance
Het was geweldig gisteren! Ik ben het totaal met kareltje_de_grote eens. Als je geen/niet genoeg geld hebt moet je gewoon niet gaan. De hoge prijs (wat eigenlijk nog best wel meeviel vond ik) voor drank en entreekaartje zorgt er mooi wel voor dat er normaal volk op zo'n feest af komt. Deze vechtpartij (die ik ook half meegekregen heb) is gewoon een uitzondering. Verder is iedereen even relax op Dance Valley.

Het weer was goed, de smirnoffs en het bier vloeiden rijkelijk en (bijna) overal was goeie muziek te horen. Veel mooie dames en lekker eten. Gratis wc's (of gewoon tegen zo'n zwart doek tegen een hek pissen of in de bosjes). Die bloemetjes en het vuurwerk waren ook geniaal evenals de lasershow op mainstage. Kan iemand mij vertellen of er ook een lasershow was bij HQ? Want dat heb ik niet meer mee kunnen krijgen. Indien dat zo is had ik misschien toch daar moeten blijven...

Maar 1 ding is zeker: Volgend jaar ben ik weer van de partij!

Loco:
Ik was nog nooit op DV geweest, dus ik was wel even onder de indruk van de grootte van het terrein. Alleen jammer dat het grote stuk achteraan (Main+HQ) mij eigenlijk niets te bieden had,want het was wel een mooi gezicht om hier te staan. Gelukkig nog wel even Johan Gielen gezien hier.
Voor de rest ben ik eigenlijk alleen maar een beetje heen en weer gelopen tussen de concept en techhouse zaal. Waar ik heb mogen genieten van The Advent, Bem Sims ( man of the match), Technasia, Jack de Marseille,Dave Clarke.

Wat me wel erg tegen viel was het geluid in de loveland tent, we waren hier toen benny rodriguez aan het draaien was en het klonk echt heel rommelig. Ik weet niet of het aan benny of aan het geluid lag.. volgens mij het laatste.

De drankvoorziening was goed geregeld. Heel de dag aan de heiniken flesjes gezeten, en we kregen nog een dop ook.

Teknomist:
Ik heb eigenlijk bijna alles gezien wat ik wilde zien. Billy Nasty helaas gemist omdat het binnenkomen toch iets langer duurde dan verwacht. Adam Beyer in Concept was zoals gewoonlijk weer top en draaide misschien wel één van de lekkerste sets die ik ooit heb gehoord. Vervolgens naar Ben Sims geweest in Techhouse. Jezus, wat kan die gast goed draaien... Harde pompende tribaltechno om 3 uur 's middags. Verreweg mijn hoogtepunt van de dag! Toen nog een stukje Technasia meegemaakt... iets teveel foutjes, niet echt consistent en iets teveel miami-bass plaatjes... nja trok ik niet echt na Ben Sims. Toen naar Sasha & John Digweed B2B geweest maar ook dat kon mijn niet echt boeien maar gelukkig daar wel de supermooie mainstage gezien. Daarna naar de electroset van Dave Clarke geweest in Electronation. Dat was een sterke set al kan hij (weet ik) veel beter. Alleen Chicks On Speed heb ik gemist (doordat het later begon en de meet) maar dat schijnt nogal ruk geweest te zijn.

Als laatste naar Dave Clarke in Concept geweest en dat was zoals vanouds weer erg goed. Alleen toch maar naar mainstage geweest om traditioneel (zeker dit jaar) af te sluiten met Carl Cox. Dat was echt supervet... Vuurwerk. Toen Carl Cox afsloot met "Recreate" van Hertz en "Incident" van Joris Voorn kon Dance Valley niet meer stuk. Zeker één van mijn beste edities ooit.

Rubbereend:
Gezien: Sasha & Digweed, Guy Ornadell, Armin van Buuren, Ferry Corsten, Paul Oakenfold (wilde hem heel graag zien en het was heerlijk, hij koos wel de makkelijk weg met zn set en hij is erg t mannetje achter de draaitafels maar t was een genot om aan te horen), De vallende bloemen, M.I.K.E, Carl Cox en wat een lasers weer op de main, Flutlicht vs S.H.O.K.K. prachtige afsluiter!

DV was voor mij erg geslaagd, de sfeer was relaxed de aankleding prachtig (de main zag er fantastisch uit). kortom top!

Jasper Capel:
Mijn hoogtepunt was toch wel zeker dat Jeroen Verheij (Secret Cinema vs Grooveyard) zijn vrouw ten huwelijk vroeg, en hij daarna Mary go Wild erin gooide. 15000 paar handen in de lucht, 15000 juichende mensen, onbeschrijfelijk

Armin van Buuren
Armin van Buuren tijdens zijn zes uur durende set