Party: Carl Cox & Friends

Carl Cox!!
Om precies 02:00 kwam Carl Cox het podium oplopen met een microfoon. Alleen al door de combinatie "UDC is proud to present Carl Cox and Friends!" en het opkomen van Carl met heel harde klappen van vuurwerk en heel veel zilveren snippers kreeg ik al kippenvel.
Carl zette zijn set in en zweepte het publiek nog even op "four, three, two one!" Here we go!" gevolgd door een mega beat waarop je dus echt niet stil kon blijven staan. Op het zelfde moment werden beide doeken die naast het podium hingen in gebruik genomen. De mensen die de Carl Cox site al hadden gezien, herkenden ook meteen het flashfilmpje wat er op af werd gespeeld. Al snel namen de live camerabeelden het over op het doek. Het ijs was gebroken en de nacht kon al niet meer stuk. Meteen werden ook de lasers aangezet die we eerder die nacht nog niet gezien hadden, en dat maakte het geheel toch stiekem wel af.
Rond kwart over twee kwam Tracey op. Zij zorgde voor een deel vocals in zijn liveset. Dit was erg gaaf om te horen, en gaf even een andere toon aan de set die hij aan het draaien was. Na Tracey was het rond half 3 de beurt aan Pablo om de boel wat ander leven in te blazen. Pablo op de percussie en hij gooide er wat samba-beats tegenaan. Dit maakte de sfeer nog iets gezelliger dan het al daadwerkelijk was. Een beetje zo'n Rio-sfeertje. Om de hitte op de dansvloer nog iets omhoog te krijgen kwamen er grote vlammen te voorschijn op het podium. Die waren echt heel hoog, en zagen er onwijs gaaf uit, het maakte het geheel weer net even af. Het bleef niet alleen bij de samba-beats maar Carl had ook zijn Drum & Bass platen in zijn koffer gedaan. Zelf heb ik nog nooit Drum & Bass in een techno set gehoord, maar dit wil ik wel vaker horen. Dat effect dat het heeft op zo'n complete set is geweldig en het publiek gaat compleet uit zijn dak.
Carl bleef niet in zijn eentje draaien maar had ook een aantal back to back sessies op het programma staan. Van de back to back sessie met Kevin Saunderson heb ik vrij weinig gemerkt. Zelf was ik toen even wat eten aan het halen in de hal. Rond de back to back sessie met Michel de Hey kwam ik terug de zaal in. De twee beste techno DJ's naast elkaar back to back, mooier kon het haast niet worden. Nogmaals startte Michel "Seven nation army" in en weer ging het publiek compleet uit zijn dak.
De mystery act voor die nacht was Secret Cinema. Mijn voeten wilde echt niet meer maar doordat Secret Cinema zo hard begon kon ik gewoon niet stil blijven staan, en daar hadden meer mensen geloof ik last van. En ja hoor daar was hij dan: "Timeless Altidude". Dank je!! Daar zaten we op te wachten. Rond 7.00 was de zaal nog steeds bom en bom vol, iets wat ik nog best weinig zie op feesten

Conclusie:
Het hoofd van Carl bij de Line-up pagina spreekt volgens mij voor zich. Het was een super geslaagd feest. Dj's waren super! Sfeer was super goed, behalve op die paar kleine vechtpartijen na helemaal aan het einde toen de lichten alweer aan waren. De aankleding van de Ahoy' was goed gedaan. Bar en voedselstands waren makkelijk te vinden en je hoefde over het algemeen niet echt lang te wachten op je drankje of hapje. Carl Cox & Friends is een van de betere feesten die ik tot nu toe heb meegemaakt. Hopen dat dit nog een vervolg gaat krijgen!