Party Review: Mystery Land 2003

Het uitzicht wat je vanaf de piramide had was fantastisch. Je kon door het bos de mainstage zien in de verte, maar met name het zicht op de vele mensen die bovenop zeecontainers stonden te hakken bij de area van TTM was erg leuk. Aan de andere kant van de piramide had je een schitterend uitzicht op het veld van Q-dance. Een enorm podium met gigantische lampen en grote gasbranders, een veld met werkelijk duizenden dansende mensen en lekker harde, scherpe beats van The Prophet. Wat wil een mens nog meer?


Het wachten was op het moment dat Dana zou komen bij de Q-Dance. Niet dat zij nou ineens beter draait dan de anderen, maar wel voor de sfeer die er altijd is als zij komt. Nadat Dana door de MC was aangekondigd, gingen direct duizenden handen de lucht in. Als je dat vanaf boven ziet, is het een fenomenaal uitzicht.


Na Dana ben ik wat gaan eten achter de Lexion-tent. Het was best druk bij de verschillende eettenten, maar toch bleef het wachten nog redelijk binnen de perken. Een lekker muziekje onder het eten: Jean was aan het draaien in de Lexion-tent. Na nog een beetje rond te hebben gelopen en nog even langs alle tenten en stands te zijn gegaan, werd het onderwijl wel tijd voor het stevigere werk. Op naar de zeecontainers en sloopauto's alwaar 'Mister TTM', DJ Promo, bezig was. Dat hardcore bezig is aan een 'revival' mag blijken uit de enorme toeloop naar deze gabber-area. Het duurde zeker 5 minuten voordat je over de brug naar het terreintje was. Alsof de tijd een jaar of 7 heeft stilgestaan, zag je weer gabbers overal waar je keek. Het was dan erg gezellig en iedereen ging compleet los. Na een dik half uur vol hakken, liepen we met een omweggetje richting Cocoon-baas Sven Väth. Hij draaide best lekkere muziek, alleen werd je helemaal para van de lichtflitsen in de tent. Nog een drankje en toch maar weer de piramide op voor de afsluiting van de dag; Technoboy. Het werd inmiddels al goed donker en een tiental zoeklichten schenen de hemel in. Vanaf de piramide kon je ook prachtig de groene lasers van de Mainstage hun werk zien doen. Bij het Q-dance kwamen de lampen en de gasbranders in het donker natuurlijk ook wat beter uit. Het was op het veld voor het podium nog onverminderd druk en Technoboy zorgde voor een waardige (en lekker harde) afsluiting van de jubileumeditie van Mystery Land. De brandweer kwam nog even langs voor een sloopauto die in de fik stond bij TTM, maar verder verliep alles rustig. De enorme groep mensen vertrok weer zonder problemen, en op weg naar huis kon ik in de auto de hoogtepunten die ik gemist had alsnog beluisteren op ID&T Radio. Wat een dag!


Concluderend kan 'het rapport' wat mij betreft niet anders uitvallen dan zeer positief. Wat een fantastische locatie, wat een aankleding, wat een DJ's, kortom: wat een superfeest! Ik geef toe dat het vanaf het parkeerterrein best even lopen was en dat de tenten op het terrein ook niet heel dicht bij elkaar lagen, maar dat geeft naar mijn mening juist wel een mooi festivalgevoel. Er was ruimte genoeg overal om even te chillen. Het eten en drinken was ook erg goed geregeld, de prijzen vielen redelijk mee en het wachten bleef ook aardig binnen de perken (en het was nog lekker ook!). De security was in grote hoeveelheden aanwezig en ik heb dan ook eigenlijk geen ongeregeldheden gezien. Mensen die probeerden illegaal het terrein op te komen, (terwijl de 40.000 anderen er 55 euro voor hadden neergelegd) werden, terecht, hardhandig verwijderd. En alhoewel ID&T natuurlijk geen invloed heeft gehad op het heerlijke weer, ben ik er van overtuigd dat Mystery Land zelfs bij regen nog een superfeest was geworden.

Op naar Mystery Land 2004, wat mij betreft op dezelfde locatie!