Dagje uit Review: Archeon

In Archeon kun je als bezoeker het 'levend verleden' van Nederland beleven. Het is in Archeon op schaal 1:1 teruggebouwd. Uit drie verschillende periodes - de Prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen - zijn met behulp van opgravingen allerlei hutten, huizen, boerderijen, een klooster en Romeinse nederzetting weer opgebouwd.



Archeon is een heel bijzonder museum: je vindt er geen suppoosten en (weinig) tekstborden, maar je wordt er wegwijs gemaakt door archeotolken. Dit zijn mensen die in authentieke kledij alles vertellen over het leven in vroeger tijden. Op verschillende plaatsen in het park is het mogelijk om actief mee te doen: varen in een prehistorische boomstamkano, marcheren met de Romeinse soldaten of dansen in de middeleeuwse reidans.



In Themapark Archeon tref je drie periodes "Levende Geschiedenis van Nederland":

de prehistorie (6000 voor Chr. - 12 voor Chr.)
de Romeinse tijd (12 voor Chr.-402 na Chr.)
de middeleeuwen (ca. 800-1350 na Chr.)


Archeon opent dit jaar voor de tiende maal haar poorten. Na de doorstart in 1997 werd het park grondig gereorganiseerd. In de vernieuwde entourage van Archeon staan 43 exacte reconstructies van gebouwen, boerderijen en hutten die zijn herbouwd aan de hand van archeologische opgravingen en vondsten.