Game Review: Unreal Tournament 2003

Speelbaarheid
Ik heb op mijn systeem met 16 bots gespeeld (32 is het maximum) en toen liep het bij mij nog soepel. Bij de meeste levels zit het dan ook goed vol. De bots zijn in te stellen van 'novice' tot 'godlike'. Vond je bots in deel één al slim? Wacht maar tot je deze voor je neus hebt staan.

Ook dit is weer een spel wat je steeds weer zal willen blijven spelen. Mede dankzij de editor (zie hieronder) en de creatieve geest van de spelers zorgen zij ervoor dat er regelmatig nieuwe levels komen die het spel steeds weer interessant houden.

Ik heb ook nog wel een negatief punt. Als je dit hierboven allemaal leest, zal het je niet verbazen dat dit nogal wat van je computer vraagt. De minimumeisen (zie Conclusie & Details) moeten dan ook echt als minimum gezien worden. Om een voorbeeld te noemen: voor de processor wordt een P4 2Ghz of meer aanbevolen. Aangezien ik redelijk in geheugen zit en ik een goede videokaart heb, wat een beetje compenseert op mijn processor, merk ik toch dat het zwaar aan mijn systeem trekt. Mijn processor draait continu op 100% en wordt na een uurtje spelen wel een graadje warmer. Dit is dan ook de reden dat het niet de maximumscore krijgt.

WAARDERING: 4 sterren

Extra
Er wordt uiteraard DirectX 8.1 meegeleverd voor de mensen die dat nog niet hebben. Ook wordt de Unreal Editor meegeleverd, de beste editor voor dit type spel. Het wordt extra meegeleverd maar verdient een review op zich.

Met deze editor kun je op vrij eenvoudige wijze een mooi level in elkaar zetten. Heb je ook nog verstand van een 3D moddeling programma dan kun je levels maken waar Epic jaloers van wordt. Ik kan daarom met zekerheid zeggen dat dit mede de oorzaak is van het grote succes van deze game. Je hoeft maar op internet te kijken hoe groot het aanbod is van zelf gemaakte levels voor Unreal.

Omdat Unreal Tournament 2003 een multi-player game is, zie ik de single player als een extra optie. Eigenlijk niet helemaal eerlijk, want ook dit verdient meer aandacht. Het is een beetje een vervolg op het eerste deel. Nu moet je een team samenstellen bestaande uit jezelf en een aantal bots. Door wedstrijden te winnen worden je bots beter en krijg je meer aanzien waardoor je betere bots kunt aanstellen.

Ook de capsules zijn extra. In het veld liggen rood-witte capsules, zogenaamde adrenaline boosts. Als je 100 eenheden hebt verzameld (drie per capsule) en je drukt vier keer op vooruit dan krijg je een energieboost waardoor je sneller gaat rennen. Sommige kraken dit af. Ik persoonlijk vind het wel een leuke extra.

WAARDERING: 5 sterren