Negenklapper Bayern met drie penalties Kane, Van Dijk scoort tegen Milan

In de Champions League is dinsdagavond de eerste wedstrijddag afgewerkt van het nieuwe format, waarbij alle teams in één ranglijst staan, maar niet allemaal tegen elkaar spelen. Naast de kansloze nederlaag van PSV op bezoek bij Juventus stonden er vijf andere wedstrijden op het programma.

Bayern München nam het thuis op tegen Dinamo Zagreb en al na twintig minuten mocht Harry Kane aanleggen vanaf de penaltystip: 1-0. Nog voor rust waren Raphael Guerreiro en Michael Olisé trefzeker, maar in de eerste vijf minuten na rust sloeg Zagreb zowaar terug: Bruno Petkovic scoorde en een minuut later tekende Takuya Ogiwara voor de aansluitingstreffer.

Bayern had uiteraard geen zin in een Kroatische comeback en niet veel later was het Kane die voor 4-2 zorgde, kort daarop gevolgd door de 5-2 van Olisé. Na vijf kwartier mocht Kane nog eens aanleggen voor een penalty en vijf minuten later scoorde hij zelfs zijn derde strafschop. Leroy Sané en Leon Goretzka maakten het in de slotminuten helemaal af: 9-2.

In het San Siro nam AC Milan het op tegen Liverpool, waarbij de thuisploeg, met Tijani Reijnders in de basis, al na drie minuten op voorsprong kwam dankzij Christian Pulisic. Twintig minuten later trok Ibrahima Konaté de stand echter gelijk en nog voor rust bracht Virgil van Dijk Liverpool op voorsprong met een heerlijke kopbal. Dominik Szoboszlai tekende na een dik uur voor 1-3 en daarmee de winst voor Liverpool, waar Ryan Gravenberch en Cody Gakpo ook in de basis stonden.

Met Lamar Bogarde in de basis en Ian Maatsen als invaller - Sil Swinkels bleef op de bank zitten - won Aston Villa in Zwitserland met 0-3 van Young Boys, terwijl Real Madrid met 3-1 won van VfB Stuttgart: Antonio Rüdiger en Endrick scoorden in de laatste tien minuten namens Madrid. Het Lille van Mitchel Bakker ging in Portugal met 2-0 onderuit bij Sporting.