Politieman schiet diensthond neer

Afgelopen woensdag is een politiehond gewond geraakt tijdens de arrestatie van een man in Dalfsen. De hond die werd ingezet tijdens de politieactie, keerde zich plotseling tegen het arrestatieteam. Eén agent zag geen andere optie dan gericht op de hond te schieten.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het dier zich in de hectiek van de situatie onverwachts tegen de operators van het arrestatieteam keerde. Om zichzelf te beschermen, moest het dienstwapen worden ingezet om de hond te stoppen. Het dier raakte gewond en werd kort daarna door een dierenarts geopereerd. Op dit moment is de herder nog steeds onder behandeling.

Arrestatie verwarde man
Volgens de regionale omroep Oost is de gearresteerde man een bekende van de politie. Zo zou hij vorig jaar veroordeeld zijn voor zware mishandeling van een 1-jarig kind. Hij was nu op vrije voeten in afwachting van het hoger beroep in de mishandelingszaak, aldus de omroep. De politie kan daar verder geen uitspraken over doen.

De man zette gisteren voorafgaand aan de arrestatie meerdere filmpjes van zichzelf op sociale media waarin hij onder meer het wapen liet zien.