Klassementsleider O'Connor verliest tijd op andere favorieten, Dunbar wint elfde rit

Eddie Dunbar heeft de elfde etappe van de Vuelta gewonnen. De Ier reed in de slotkilometer weg uit een omvangrijke kopgroep en aan de finish had hij net voldoende voorsprong op Quenten Hermans. In de strijd om het algemeen klassement verloor Ben O'Connor 37 seconden op zijn belangrijkste concurrenten.

De heuveletappe van en naar de technologiecampus in Padrón zorgde voor een snelle opening. Veel renners wilde meezitten in de kopgroep en na een lange aanloop zou er een grote kopgroep ontstaan.

Snel kreeg de kopgroep een grote voorsprong en was duidelijk dat de winnaar in de kopgroep zat. Op de laatste klim viel de groep uit elkaar en hadden Urko Berrade, Max Poole en Carlos Verona een kleine voorsprong op de top. Maar na de afdaling kwamen tien renners terug aansluiten en leek er gesprint te worden voor de dagzege. Tot Dunbar in de slotkilometer zijn aanval plaatste en de dagzege greep. Hermans won het sprintje daarachter.

Ook in het peloton was er strijd op de slothelling. Primoz Roglic zorgde met een versnelling dat O'Connor snel in de problemen kwam en de rode leiderstrui zou 37 seconden verliezen. Ondanks het verlies gaat de Australiër nog altijd ruim aan de leiding in algemeen klassement. Daarin heeft hij nog altijd ruim drie minuten voorsprong op Roglic.

Results powered by FirstCycling.com