Tiener bracht 15-jarig meisje met mes om het leven

In Hexham, Northumberland in het Verenigd Koninkrijk, is een 17-jarige jongen schuldig bevonden aan de moord op de 15-jarige Holly Newton. Holly werd in januari vorig jaar neergestoken in de Priestpopple-omgeving na een fatale ontmoeting met de tiener die haar 45 minuten had gevolgd door de stad.

De tiener, die om juridische redenen niet bij naam genoemd kan worden, had aanvankelijk schuld bekend aan doodslag, maar ontkende moord. Hij beweerde dat zijn geest die dag op zwart ging en dat hij geen intentie had om Holly te vermoorden, maar eerder zichzelf van het leven wilde beroven. Ondanks zijn beweringen heeft de jury hem schuldig bevonden aan zowel moord als het verwonden met opzet van een 16-jarige jongen die probeerde Holly te helpen tijdens de aanval. Ook deze jongen liep ernstige verwondingen op en moest geopereerd worden aan schouder, arm en dij.

Het drama begon toen Holly’s moeder, bezorgd over de verdachte die al langer bekend was bij Holly, de politie inschakelde. Er werd afgesproken dat Holly niet de school zou verlaten als de verdachte in de buurt was. Toch slaagde de jongen erin om Holly te volgen door het centrum van Hexham, waar ze met vrienden winkels bezocht. Uiteindelijk lokte hij haar in een steegje en viel haar aan met een mes, waarbij hij in iets meer dan een minuut 36 keer toesloeg. Ze werd 12 keer gestoken, 19 keer gesneden en had nog vijf 'verdedigende verwondingen'. De aanval was zó gewelddadig dat het mes uiteindelijk afbrak.

Holly werd na de aanval met spoed naar het Royal Victoria Infirmary in Newcastle gebracht, maar kon niet worden gered. Haar vriend, die naast haar stond en probeerde in te grijpen, overleefde ternauwernood de aanval. De verdachte, die kampt met mentale gezondheidsproblemen, reageerde niet zichtbaar toen de schuldige vonnissen werden uitgesproken.

Holly's vriend, Holly Newton en haar moordenaar
Holly's vriend, Holly Newton en haar moordenaar