Groves net te snel voor Van Aert in veertiende etappe Vuelta

De veertiende etappe van de Vuelta a España is gewonnen door Kaden Groves. De Australiër wist in een spannende sprint nipt af te rekenen met Wout van Aert, die tweede werd. In de top van het algemene klassement veranderde er niks, waardoor Ben O'Connor nog altijd leider is.

In de 200 kilometer lange veertiende etappe van de Vuelta a España, van Villafranca del Bierzo naar Villablino, moest het peloton twee cols bedwingen: één van de derde categorie en één van de eerste categorie.

Lange tijd reed er een kopgroep van zes vooruit, maar al snel werd duidelijk dat Visma Lease a Bike de rit zou controleren in dienst van sprinter Van Aert. Op de laatste beklimming werd Jhonatan Narváez als laatste vluchter van de dag gegrepen en konden de renners zich opmaken om te gaan sprinten voor de dagzege. Voordat er gesprint ging worden was er nog even paniek bij Red Bull Bora hansgrohe. Primoz Roglic reed lek in de afdaling, maar kon zonder problemen terugkeren in het peloton.

In de sprint werd het een tweestrijd tussen Van Aert en Groves en was de Australiër net wat sneller dan de Belg. Daarmee boekte hij zijn tweede dagzege deze Vuelta.

In het klassement veranderde er in de top niks en blijft O'Connor nog altijd leider in het algemeen klassement.

Results powered by FirstCycling.com