Tour: Etappe 21 - Slottijdrit van Monaco naar Nice

De Tour de France is natuurlijk al lange tijd beslist, er staat geen enkele maat op Tadej Pogacar. Vandaag volgt de slotrit en dat is geen champagneritje in Parijs, daar is men zich aan het voorbereiden op een beduidend groter sportevenement. We rijden een tijdrit in het zuiden, dus er wordt nog serieus gereden.

De heren gaan van start in Monaco, waar de binnenstad al snel verlaten wordt. Dan volgt een pittige klim: La Turbie, ruim acht kilometer aan bijna zes procent. Na een kort stukje dalen moet de Col d'Eze nog bedwongen worden, ruim anderhalve kilometer aan bijna negen procent, het is geenszins een tijdrit voor de pure snelheidsduivels.

Na de laatste klim wordt het gemiddelde tempo wel enorm opgevoerd: men daalt tot het meetpunt op een ruime vijf kilometer voor de meet, waarna het een vlakke rit is naar de finish in Nice. Voor een veel meer uitgebreide voorbeschouwing verwijzen we uiteraard weer door naar het FOK!forum.

Rodelantaarndrager Davide Ballerini opent het bal om 14.40 uur, gezien het parcours lijkt het met name gewoon een rit voor de klassementstoppers te worden. Die beginnen er in de avond aan: Giulio Ciccone opent om 18.27 uur de top-10, Tadej Pogacar mag in zijn gele trui om 18.45 uur aan zijn zegetocht beginnen.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)