Paolini als eerste Italiaanse ooit in halve finales Wimbledon

Tennisster Jasmine Paolini heeft zich als eerste Italiaanse ooit geplaatst voor de halve finales van het vrouwenenkelspeltoernooi op Wimbledon. Op het heilige gras in Londen rekende de als zevende geplaatste Roland Garros-sensatie af met de Amerikaanse Emma Navarro (19).

Paolini leverde haar tweede servicebeurt nog in, maar sloeg gelijk terug met een lovegame op de opslag van Navarro. Daarna nam ze de service van de Amerikaanse gelijk nog twee keer over om zo de set te pakken, in de tweede set plaatste ze de break al snel en kwam Navarro niet meer terug. Binnen het uur was het gedaan: 6-2, 6-1.

In de halve finales speelt Paolini tegen de Kroatische Donna Vekic, 37e op de wereldranglijst, die afrekende met Lulu Sun uit Nieuw-Zeeland. In set één duurde vooral de tweede servicegame van Sun bijzonder lang, maar de Nieuw-Zeelandse hield hem wel vast, waarna de nummer 123 van de wereld op 5-5 een beslissende break plaatste.

Vekic brak haar opponente in set twee op 4-3 en pakte vervolgens de set, waarna ze in de beslissende derde set gelijk al toe wist te slaan en het in no-time af kon maken: 5-7, 6-4, 6-1. Vekic is de eerste Kroatische halvefinaliste op Wimbledon sinds Mirjana Lucic-Baroni in 1999.