Handbalsters winnen ook van Spanje op WK handbal

De Nederlandse handbalsters hebben ook hun laatste groepswedstrijd winnend afgesloten. Op het WK handbal won Oranje met duidelijke cijfers van Spanje (29-21) en speelt het dinsdag in de kwartfinales tegen Denemarken of Frankrijk.

Nederland had de eerste vijf groepswedstrijden al overtuigend gewonnen en ook tegen Spanje kwam Oranje geen moment in gevaar. Dankzij de goede dekking aan de kant van de Nederlandse handbalsters liep de ploeg van bondscoach Per Johansson snel uit naar een veilige voorsprong. Bij rust was het 13-9 in het voordeel van Nederland. 

In de tweede helft liep Oranje nog meer uit tegen Spanje en won het uiteindelijk met 29-21. Zoë Sprengers werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. De linkerhoekspeelster wist zes keer raak te schieten.

Dinsdag speelt Oranje de kwartfinales tegen regerend wereldkampioen Noorwegen of olympisch kampioen Frankrijk. Die twee landen spelen later vanavond tegen elkaar en strijden om groepswinst. De verliezer van dat duel neemt het op tegen de Nederlandse handbalsters.