FOK! Wat een weer: onstuimig weer

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanmiddag en vanavond is er in het westen en noorden code geel van kracht voor (zeer) zware windstoten. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. De windstoten komen vooral voor bij buien en zijn landinwaarts 75-90 km/uur, vlak aan zee en op het IJsselmeer tot rond 110 km/uur. De windstoten komen uit het noordwesten. De wind neemt later in de avond langzaam in kracht af.

g (Foto: KNMI)

Vanochtend is er vrij veel bewolking en komen er buien voor, in het oosten later mogelijk met onweer en hagel. De west- tot noordwestenwind neemt nog wat verder toe en er zijn vooral in de kustprovincies zware windstoten van 75-100 km/uur.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt en zijn er talrijke buien, soms met hagel of onweer. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C, maar zal tijdens buien enkele graden dalen. De wind is noordwest en matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig, windkracht 6. Aan zee is de wind stormachtig windkracht 8, in het Waddengebied mogelijk storm, windkracht 9. In de kustprovincies komen er zware windstoten voor van 75-100 km/uur, aan zee tot 110 km/uur. De zwaarste windstoten doen zich voor tijdens buien.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met buien, vooral in het oosten en zuidoosten mogelijk met hagel en/of onweer. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig. Aan de kust hard, eerst nog stormachtig, windkracht 7 tot 8, met zware windstoten van 75-90 km/uur in de kustprovincies, aan zee tot 100 km/uur.

Komende nacht is het eerst overwegend droog. Later trekken er van het noorden uit weer talrijke buien over het land, mogelijk met hagel en/of onweer. De minima liggen rond 5°C. De west- tot noordwestenwind is overwegend matig, aan de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan de kust zijn er zware windstoten tot ongeveer 90 km/uur.

Tot morgen!

                   

Zonsopkomst aan De Reef in Zaanstad (Foto: Jippie)
Zonsopkomst aan De Reef in Zaanstad (Foto: Jippie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.