Shiffrin slalomt naar World Cup-zege na fout Vlhova, afdaling mannen wéér afgelast

In het Finse Levi is zondag de tweede World Cup-wedstrijd voor de alpineskiesters op de slalom afgewerkt. Zaterdag was Petra Vlhova de beste in het hoge Finse noorden, zondag stond de Slowaakse er ook weer goed bij.

In run één was Petra Vlhova weer de snelste en de Slowaakse liet na haar overtuigende zege op zaterdag nog maar eens zien de beste van het moment te zijn: de Amerikaanse Mikaela Shiffrin volgde al op 0,76 seconden. Verder stonden alleen de Zweedse Sara Hector (+0,84) en Lena Dürr uit Duitsland (+0,94) nog binnen een seconde, met de Kroatische Leona Popovic op 1,19 seconden nog als outsider voor het podium.

Popovic zette een geweldige tweede run neer en nam ruimschoots de leiding, waarna Dürr 0,12 seconden tekort kwam tegen haar tijd. Hector kwam er ook niet aan en finishte op 0,48 seconden, Shiffrin dook met 0,18 seconden wel onder de tijd van Popovic door. Vlhova was haar voorsprong vervolgens flink aan het uitbreiden, maar halverwege ging het fout: ze miste een poortje en lag uit de wedstrijd. De winst was zo voor Shiffrin, Popovic pakte een verrassende podiumplek en Dürr werd derde.

In het Zwitserse Zermatt werd ondertussen een domper van een week afgesloten. Zaterdag en zondag zouden de eerste twee afdalingswedstrijden van het seizoen gehouden worden, woensdag begon die week met de eerste training. Donderdag en vrijdag konden de trainingen door de hevige sneeuwval echter niet doorgaan, zaterdag werd wedstrijd één al afgelast en zondagochtend bleek dat ook wedstrijd twee geen doorgang kon vinden.