FOK! Wat een weer: bewolkt, later steeds meer zon

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend is er veel bewolking en zijn er enkele buien. Plaatselijk kunnen dat stevige buien zijn met vooral in het oosten ook een kans op onweer. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig, langs de zuidwestkust naar vrij krachtig.

Vanmiddag is het in het midden en oosten eerst nog overwegend bewolkt met buien. In het oosten en zuidoosten onweert het daarbij plaatselijk. In de loop van de middag trekken de buien oostwaarts en gaat de zon schijnen. De maximumtemperatuur ligt tussen 21°C aan zee en 24°C in het zuidoosten. De wind waait uit het zuidwesten tot westen. Boven land is de wind matig, langs de kust vrij krachtig.

Vanavond is het overal droog en eerst nog zonnig. De zuidwestenwind is matig, langs de kust vrij krachtig, langs de westkust mogelijk krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is er eerst alleen wat dunne hoge bewolking. In de loop van de nacht komen er dikkere wolkenvelden, vooral in het noordwesten en in Limburg. Het blijft droog en de minimumtemperatuur ligt rond 15°C. Aan de kust staat een vrij krachtige zuidwestenwind, elders is de wind zwak (Bron: KNMI)

Tot morgen!

De AquaZoo in Leeuwarden (Foto: aloa)
De AquaZoo in Leeuwarden (Foto: aloa)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.