Tour: Etappe 7 - Sprinten in Bordeaux

De zesde etappe van de Tour de France was weer een bijzondere, waarin Tadej Pogacar liet zien dat één dag logischerwijze bij lange na niet genoeg is om conclusies te trekken. Dit keer viel hij aan en dit keer pakte hij tijd terug op Jonas Vingegaard, die nu wel in het geel staat.

Vandaag kunnen we als kijker ook even op adem komen na twee mooie dagen: de heren starten in Mont-de-Marsan en finishen 170 kilometer later in Bordeaux, onderweg valt er niet zo heel veel te beleven - het hoogtepunt is een klimmetje van de vierde categorie, een dikke dertig kilometer voor de meet.

In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier is in elk geval alle toeristische informatie en elk detail over het parcours weer te vinden, om kwart over één kunnen we de renenrs op zien stappen - een kwartier later volgt de echte start, de finish staat tussen vijf en half zes gepland. Eurosport is er op de diverse kanalen uiteraard gelijk weer live bij, de NOS en Sporza hebben er geen zin in en wachten tot de vrijdagmiddagborrel, rond half drie.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)