Pieterse opnieuw de beste bij wereldbeker mountainbike

Puck Pieterse heeft heersen op de mountainbike. Nadat de Nederlandse vorige week al het EK had gewonnen stond er vandaag in het Italiaanse Val di Sole geen maat op. In de eerste ronde reed Pieterse al weg bij haar concurrenten en soleerde vervolgens naar een nieuwe wereldbekerzege.

In het Italiaanse Val di Sole stond vandaag een nieuwe wereldbekermanche in het cross-country op het programma. Pieterse was de grote favoriete en ze maakte het in de openingsronde direct waar. De 21-jarige Nederlandse sloeg direct al een gat van vijftien seconden op Pauline Ferrand-Prévot, Laura Stigger, Alessandra Keller en Jenny Rissveds.

In het vervolg van de wedstrijd zou Pieterse alleen maar haar voorsprong uitbreiden en zou met meer dan vijftig seconden winnen. De Italiaanse Martina Berta was lang samen met Ferrand-Prévot in de strijd om de tweede plaats, maar nadat laatstgenoemde ten val kwam werd Berta voor eigen publiek tweede. Derde werd Rebecca Henderson exact één minuut van Pieterse. Anne Terpstra werd op bijna drie minuten tiende.

Results powered by FirstCycling.com