Pogacar en Vollering de beste in de Waalse Pijl

Tadej Pogacar heeft de 87ste editie van de Waalse Pijl gewonnen. De 24-jarige Sloveen was op de steile Muur van Hoei de sterkste. Hij won voor Mattias Skjelmose en Mikel Landa. Voor was het zijn volgende zege in een belangrijke eendagskoers, eerder won hij ook al de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race.

In de openingsfase van de wedstrijd waren het zes renners die de wedstrijd kleurde. Louis Vervaeke hield het langst vol en werd pas bij het opdraaien van de Muur van Hoei ingerekend. Op die steile slotklim van ruim één kilometer liet Tadej Pogacar andermaal zien dat hij op dit moment de beste renner is in het peloton. De 24-jarige Sloveen reageerde op een uitval van Romain Bardet en sloeg daarna direct zelf een gaatje en pakte zo zijn eerste winst in de Waalse Pijl. Hij won met gepaste afstand op Mattias Skjelmose en Landa.

Bij de vrouwen ging de winst naar Demi Vollering. De Nederlandse kent ook een uitstekend voorjaar met winst in de Amstel Gold Race en Strade Bianche. Aan de voet van de Muur van Hoei zette Vollering haar versnelling in en de Nederlandse sloeg direct een gat, maar halverwege de klim kwam Liane Lippert terug tot het wiel van Vollering, maar na een nieuwe versnelling moest de Duitse kampioene passen en reed Vollering naar een nieuwe zege in het voorjaar. Ze won voor Lippert en Gaia Realini.

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com