FOK! Wat een weer: regen maar ook zon

winterbanner

Goede morgen!

In het zuiden en midden van het land trekken buien over, de wind is vandaag flink aanwezig vanuit het zuidwesten: windkracht 5 tot 6, in het waddengebied komt het tot een harde wind, windkracht 7. Ook vanmiddag verloopt niet droog, met name in het noorden kan wat regen vallen. Elders is de zon nog even te zien. De maximumtemperatuur ligt rond de 11 of 12 graden. De wind is dan aan de kust ook hard met windkracht 7, in het noordelijk kustgebied kunnen windstoten van 75 km/u voorkomen.

Vanavond verplaatst de regen zich naar het zuiden, in het noorden komen brede opklaringen voor. De wind neemt af in kracht. In de nacht gaat het dan weer op meer plaatsen regenen. Ook neemt de wind dan weer toe. Morgen ook regen. Na het weekend lijkt het een stuk droger met 20-30% neerslagkans, later in de week weer meer kans op neerslag. Tot morgen!

Een omgekeerde, ofwel circumzenitale regenboog in Overijssel gespot (Foto: Domnivoor)
Een circumzenitale boog in Overijssel gespot (Foto: Domnivoor) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.