KroatiŽ verslaat Japan na strafschoppen op WK

Kroatië heeft zich ten koste van Japan geplaatst voor de kwartfinales van het WK. Tussen de Kroaten en de Japanners stond het na 120 minuten 1-1, waardoor de strafschoppen de beslissing moest brengen en daarin was Kroatië duidelijk te sterk.

Daizen Maeda opende op slag van rust de score voor Japan door een uit een cornervariant te scoren. Kroatië was de gehele wedstrijd sterker dan Japan en snel in de tweede helft kwam het langszij dankzij Ivan Perisic. In de officiële speeltijd bleef het 1-1, waardoor voor het eerst dit WK verlengingen aan te pas moest te komen. Daarin wisten beide landen niet te scoren en moest uiteindelijk stafschoppen voor de beslissing zorgen.

Van de vier strafschoppen die Japan uiteindelijk mocht nemen werden er maar liefst drie gepakt door de doelman van Kroatië, bij de Kroaten werd er maar één keer gemist, waardoor Kroatië in de kwartfinale staat van het WK. Kroatië neemt het in de kwartfinales op tegen Brazilië of Zuid-Korea. Die twee landen staan maandag om 20.00 uur tegenover elkaar voor een plek bij de laatste acht.

We hebben ook een topic over de wedstrijd Kroatië - Japan op ons WK-forum.