ArgentiniŽ naar kwartfinale na zege op AustraliŽ

Het Nederlands Elftal moet het komende vrijdag in de kwartfinale opnemen tegen Argentinië. De Zuid-Amerikanen versloegen vanavond Australië met 2-1.

Argentinië had het betere van het spel maar had moeite om tegen de compact spelende Australiers tot kansen te komen. Na dik een half uur was het die individuele klasse van Messi, die zijn duizendste wedstrijd speelde op het hoogste niveau, die zorgde voor de voorsprong. Hij schoot raak in wat uiteindelijk het enige schot op doel was in de eerste helft.

Na rust ging Australië op jacht naar de gelijkmaker maar het bleef voorzichtig. Dat leverde niet het gewenste resultaat op want toen keeper Ryan in de fout ging kon Álvarez de bal in het lege doel schuiven. Met twee goals achterstand moest Australië wel risico's gaan nemen. Aanvallend leverde dit niet veel op maar toen een schot van Goodwin door Fernandez van richting werd veranderd en in de goal belandde werd het toch nog spannend.

In de slofase kregen de Argentijnen diverse kansen op de wedstrijd te beslissen maar toen dit niet gebeurde kregen de Australiers vlak voor tijd nog een kans op de gelijkmaker. Doelman Mártinez kon nog net een inzet van Kuol keren.

Argentinië

2 - 1

Australië

 35' Messi
 57' Álvarez
   77' Fernández (e.d)
 
 Gele kaart: , Irvine, Degenek, (Australië)
 
Stadion: Ahmed bin Alistadion, Ar Rayyan
Toeschouwers: 45.032
Arbiter: Marciniak (Pol)
 
Opstelling:   Opstelling:
E.Martínez
Molina (Montiel/ 80)
Romero
Otamendi
Acuna (Tagliafico/ 72)
De Paul
Fernández
Mac Allister (Palacios/80)
Gómez (Lis.Martínez/50)
Messi
Álvarez (Laut.Martínez/71)
  Ryan
Degenek (Karacic/72)
Souttar
Rowles
Behich
Leckie (Kuol/72)
Mooy
Irvine
Baccus (Hrustic/58)
McGree (Goodwin/58)
Duke (Maclaren/72)