Complotdenker David Icke naar rechter om inreisverbod

Complotdenker David Icke wil dat er een streep gaat door het inreisverbod dat hem door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is opgelegd. Hij is het er niet mee eens dat de IND de maximale termijn van zes weken aanhoudt om op zijn bezwaarschrift te reageren. Zo meldt AT5

Icke zou op uitnodiging van Samen voor Nederland op 6 november spreken tijdens een demonstratie op de Dam. De gemeente en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (Cidi) lieten zich daarop kritisch uit over de komst van de Brit. Volgens hen heeft Icke in het verleden antisemitische uitspraken gedaan die 'onacceptabel en diep kwetsend zijn'.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) weigerde Icke de toegang tot het Schengengebied na een verzoek van de gemeente. Volgens de IND kan zijn 'fysieke aanwezigheid' leiden tot heftige tegendemonstraties en loopt Icke mogelijk zelf ook gevaar.

Het Schengengebied bestaat uit 22 lidstaten van de EU - behalve Roemenië, Bulgarije en Kroatië - én de landen Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein.