Gesink komt net te kort voor ritzege in bergrit Vuelta, Evenepoel wint

Robert Gesink heeft net naast de ritzege in de Vuelta a España. In de achttiende etappe reed de 36-jarige Nederlander lang op kop, maar op 200 meter van de streep werd hij bijgehaald door Remco Evenepoel en Enric Mas en vervolgens won Evenepoel de rit.

Robert Gesink was de eerste leider in de Vuelta nadat zijn team de ploegentijdrit in Utrecht had gewonnen. Vandaag kreeg de Nederlander een nieuwe kans. De 36-jarige renner van Jumbo-Visma was meegegaan in een kopgroep van maar liefst van 42 renners.

Op de slotklim op de Alto de Piornal was Gesink de sterkste van de kopgroep. Op zes kilometer van de streep was hij er alleen vandoor gegaan, maar het gevaar kwam van de klassementsrenners. Enric Mas probeerde het meermaals om Remco Evenepoel, maar slaagde daar niet. Maar door de verschillende tempoversnellingen kwamen de klassementsrenners wel steeds dichter bij Gesink, waarna Mas en Evenepoel in de laatste 200 meter kwamen aansluiten bij de Nederlander. Vervolgens sprintte Evenepoel vrij eenvoudig naar de ritzege in de rode leiderstrui voor Mas en Gesink.