Mercedes en Ferrari bovenaan op Zandvoort, Verstappen moet inhalen

Op het circuit van Zandvoort zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen verreden voor de Grand Prix van Nederland. Dat verliep voor het gros van de tienduizenden aanwezige Nederlanders niet fantastisch: Max Verstappen was niet bovenaan de tijdenlijsten te vinden.

In de eerste training had de Nederlandse wereldkampioen zeven rondjes gereden, waarna het voorbij was: met een rokende versnellingsbak kwam de Red Bull tot stilstand. Mercedes had de boel wel netjes op orde: George Russell noteerde de snelste tijd, voor Lewis Hamilton. Carlos Sainz zat er goed bij, voor de twee McLaren's en teamgenoot Charles Leclerc. Sergio Perez moest het in de beste Red Bull doen met de zevende plek.

Verstappen kwam in de tweede training wel weer gewoon in actie, maar bleef wel steken op de achtste plek, tweederde van een seconde achter de toptijd. Die werd neergezet door Leclerc, vier duizendsten voor Sainz. Hamilton en Norris zaten er ook bijzonder strak op, voor Russell, Lance Stroll, Fernando Alonso en Verstappen - Perez noteerde de twaalfde tijd.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden. Zaterdag begint de derde en laatste vrije training om 12.00 uur, drie uur later start de kwalificatie.

Verstappen in actie in Zandvoort (Foto: Jippie)
Verstappen in actie in Zandvoort (Foto: FOK!)