FOK! Wat een weer: nog even doorbijten

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo, hallo!

Zo zit je in je shirtje op een terras, dan fiets je door de sneeuw en zo val je van de regen in de drup. Nederland, het land waar je 4 seizoenen in een week hebt, zegt men wel eens. De afgelopen week is daar mijn inziens niets aan gelogen.

De afgelopen 24 uur is het nergens droog gebleven, de neerslag varieerde grofweg van 2 mm in het zuidwesten tot meer dan 20 mm in het oosten. In mijn omgeving viel ongeveer de helft daarvan, de regenmeter bleef op 9.8 mm steken. 

Hier zal het niet bij blijven, woensdag en vooral donderdag houden we het niet droog en zal de zon maar weinig te zien zijn. Ook de temperatuur zal net als vandaag zo rond de 11 graden zijn. Pas in het weekend wordt het wat droger waarna de temperatuur wat zal stijgen. Maar ook dan is de zon niet zo aanwezig zoals deze in maart was, wat overigens op 1 na de meest zonnige maand was met 68.8% van de mogelijke zonuren. Alleen augustus 1947 was met 69.3% zonniger ten opzichte van de totaal mogelijke zonuren.

Dan de wind voor woensdag, deze komt uit het zuidwesten met een kracht van 6 of 7 bij water, krachtig tot hard dus. Landinwaarts is de wind iets zwakker, daar staat een matige tot vrij krachtige wind. Aan het eind van de middag kunnen windstoten voorkomen van 75 km/u aan de westkust.

Tot een volgende keer maar weer!

Een wolkje en zon (Foto: Charged)
Een wisselende bewolking zagen we in de omgeving van Haps. Veel activiteit in de lucht. (Foto: Charged) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!