Skiër Kristoffersen wint weer op reuzenslalom, Odermatt pakt eerste World Cup-eindzege

Tijdens de World Cup alpineskiën in het Sloveense Kranjska Gora is zondag opnieuw een reuzenslalom afgewerkt, net als een dag eerder. Het was wederom spannend, maar uiteindelijk kreeg het publiek wel dezelfde winnaar te zien.

In de eerste run kon niemand tippen aan Marco Odermatt, maar de voorsprong van de Zwitser was niet al te groot: Alexander Schmid uit Duitsland stond op 0,22 seconden, voor de Noor Henrik Kristoffersen (+0,30), Gino Caviezel uit Zwitserland (+0,32) en de Oostenrijker Stefan Brennsteiner (+0,47). Zan Kranjec voerde namens Slovenië op 0,71 seconden de rest van het veld aan, de Nederlander Maarten Meiners kwam niet bij een plek in de top-30 in de buurt.

Met de Noor Lucas Braathen aan de leiding opende Kranjec in de tweede run de strijd om de topposities, maar de Sloveen leverde vier plekken in. Brennsteiner verdedigde zijn positie met 0,21 seconden ten opzichte van Braathen, Caviezel verloor twee posities. Kristoffersen ging nog eens 0,23 seconden sneller en ging langs Schmid, die zelfs drie plekken verloor. Odermatt mocht het afmaken, maar ging in de fout en moest op 0,27 seconden genoegen nemen met plek drie, achter Kristoffersen en Brennsteiner.

De derde plek voor Odermatt was wel voldoende om zo goed als definitief voor het eerst in zijn carrière het eindklassement in de algemene World Cup te pakken: Aleksander Aamodt Kilde kan hem in de World Cup-finales komende week realistisch gezien niet meer inhalen.