CDJA (CDA jeugd) wil niet meer samenwerken met FvD en JFVD

Het CDJA werkt samen met partijen en organisaties over het gehele politieke spectrum. Van uiterst links tot -rechts. Echter is deze samenwerking niet onvoorwaardelijk.

In de afgelopen tijd is helaas wederom duidelijk geworden dat politiek bedrijven voor Forum voor Democratie en haar jongerenafdeling draait om polariseren, ophitsen en uiteendrijven.

Woorden doen ertoe. Onophoudelijk wordt er gesproken over de komst van tribunalen en wordt er opgeroepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid en verzet. Ook schuwt men niet om de meest vreselijke daad van onze moderne geschiedenis, de Shoah en de Tweede Wereldoorlog, te vergelijken met de coronapandemie. Deze radicaliteit neemt steeds verder toe.

Woorden doen ertoe. We zien dat deze opstelling van Forum en JFVD, groepen en individuen beïnvloedt. Dit resulteert in een nog meer gepolariseerde samenleving en geweld. Zo worden politici, wetenschappers en hulpdiensten bedreigd. Recentelijk nog, ontvingen Hugo de Jonge en Sigrid Kaag thuis bezoek.

FvD en JFVD nemen hier geen afstand van en houden het gedrag van hun achterban daardoor in stand. Zo staan zij toe dat onze samenleving verhardt. Het CDJA keurt dit gedrag ten zeerste af. Het bezoek aan De Jonge en Kaag was dan ook de druppel.

Woorden doen ertoe. Het CDJA wil graag op een constructieve manier het debat aangaan en werkt samen met organisaties over het hele politieke spectrum. Het CDJA zoekt naar verbinding en wil verschillen in de samenleving verkleinen in plaats van vergroten. Dit past absoluut niet bij de politiek die Forum voorstaat. Daarom heeft het CDJA besloten om, zover die er al was, alle politieke samenwerking met Fvd en JFVD te beëindigen.